ABB satsar på Scanautomatic 2007

2007-10-08 - ABB satsar på Scanautomatic-mässan som hålls den 9-12 oktober 2007 i Göteborg. ABB:s monter är på 132 kvadratmeter och centralt placerad i B-hallen. Det blir full rulle och massor av energieffektiv underhållning.

Flera produkter och nyheter kommer att visas både inom processautomation, automationsprodukter och robotar. Bland annat kommer ABB att presentera en helt ny produktserie inom motor- och drivsystemområdet, ACSM1, som är ett decentraliserat system med Motion Control; 800xA Multi System Integration som nu utökar gränserna för vad ett automationssystem kan erbjuda för att skapa nödvändiga produktivitetshöjningar; vårt mindre automationssystem - Compact Products 800 – som till stor del bygger på samma teknikplattform som 800xA, vilket ger unika uppgraderingsmöjligheter; en helt ny kiselmätare, AW641, med vilken man kan mäta kiselhalten i matarvatten till pannor och därmed reducera beläggningar, vilket i sin tur ger bättre verkningsgrad; Wireless Remote Service, en ny tjänst för fjärrsupport av robotar. Det blir också Sverige-premiär för ABB:s nya bågsvetsrobot IRB 1600ID.

Erbjudanden som höjer energieffektiviteten
Gemensamt för våra produkter och tjänster som visas upp på Scanautomatic 2007 är att de alla erbjuder lösningar som bidrar till ökad energieffektivitet. I vår monter (BO4:32) som har temat ”Effektivisera energianvändningen”, hittar du nya erbjudanden från många delar av ABB och möter specialister för dialog om nya infallsvinklar och idéer som kan leda till ökad produktivitet och effektivitet i kundernas verksamhet.
Hur effektiv är du? ABB:s livscykel ger svaret
I ABB:s monter kan besökare, kunder och monterpersonal utmana varandra i en tävling som bygger på en motionscykel kopplad till ABB:s frekvensomriktare. ABB:s kontrollsystem AC500 och 800xA koordinerar, övervakar och kontrollerar processen. Tävlingen, med finfina priser, handlar om att generera energi och samtidigt minimera koldioxidutsläpp. Ju mer energi du alstrar på ABB:s motionscykel, ”livscykeln”, desto högre poäng får du.

Spännande seminarier om automation och energieffektivitet
I mässans seminarieprogram deltar ABB under temat Automation och energieffektivitet torsdag den 11 oktober kl 12.55-13.25. Harry Frank, affärsutvecklare på ABB för ett resonemang om viktiga frågeställningar inför framtiden (”Hur använder vi elen i framtiden?”). Han kommer också att medverka i ”Heta Stolen” torsdag den 11 oktober kl 11.20-11.50, där intressanta branchprofiler utfrågas av Dag Toijer, chefredaktör för Tidningen Automation och Marie Granmar, chefredaktör för Process Nordic.

onsdag den 10 oktober, kl 11.20-11.50, pratar Ingemar Reyier från ABB Robotics om hur mindre företag kan använda industrirobotik mer och vilka specifika krav SME-företag (små och medelstora företag) har på industrirobotik.

Bland utställarseminarierna finns två seminarier från ABB Process Automation, onsdag den 10 oktober och torsdag den 11 oktober, kl 15.00-15.45, då Arto Lind, technical manager, pratar om Batch Management respektive Asset Optimization.

Inom Karriärtorget berättar Stefan Svensson från ABB:s forskningsenhet Corporate Research på tisdag den 9 oktober kl 11.20-11.50 om att ha världen som arbetsplats.

Dessutom anordnar ABB ett inspirerande lunchseminarium onsdag och torsdag den 10 och 11 oktober, kl 12.30-13.30, vilket ger idéer på hur man kan effektivisera sin maskinstyrning med Motion Control. Plats: Göteborg Convention Center, Hotel Gothia Towers.

Scanautomatic viktigt för ABB:s rekrytering
ABB ser Scanautomatic-mässan som ett utmärkt tillfälle att presentera företaget för teknologstudenter på Chalmers. Till årets mässa bjuder ABB därför in drygt 120 chalmerister. Företaget berättar om vilka karriärmöjligheter som finns och hur det är att arbeta inom ABB. Dessutom får studenterna en unik möjlighet att uppleva ABB:s allra senaste spjutspetsprodukter.

Centralt i montern kommer det också att finnas ett väl tilltaget kundcenter som är tänkt att fungera som en mötesplats för besökarna. Här kommer det att finnas en informationsdisk med välinformerade ABB-medarbetare.

Scanautomatic håller till på Svenska Mässan i Göteborg och är Skandinaviens enda specialmässa för industri- och processautomation. Cirka 15 000 besökare väntas under veckan.

Mer information finns på vår hemsida www.abb.se/scanautomatic. Bilder finns på www.abb.se/Mediacenter /Fackpressmeddelanden

ABB ansvarar för konstruktion, leverans av utrustning, installation och drifttagning av systemet som kommer överlämnas 2010. Anläggningsstart beräknas äga rum 2011.

ABB (www.abb.com) är ledande inom kraft- och automationsteknik. Våra lösningar förbättrar prestanda och minimerar miljöpåverkan för energiföretag och industrier. ABB-koncernens bolag verkar i omkring 100 länder och har ungefär 109 000 medarbetare.


För mer information kontakta:
ABB AB, Communication Center
Anna Westman
Projektledare, ABB på Scanautomatic
073-043 10 44
ABB Sverige
Presschef Christine Gunnarsson
Tel: 021-32 32 32
press@se.abb.com

  •   Avbryt
   • Twitter
   • Facebook
   • LinkedIn
   • Weibo
   • Skriv ut
   • e-post
  •   Avbryt
  seitp222 dff451919327ad54c125736e0044fc37