ABB lanserar en ny generation lägeställare

ABB höjer än en gång ribban för lägeställare för robottillämpningar genom att lansera nio nya och vidareutvecklade modeller som inte bara klarar tyngre arbetsstycken, utan också hanterar dem med högre precision än någonsin.

ABB, det ledande kraft- och automationsföretaget, har släppt en ny generation lägeställare med högre lastkapacitet och klassens bästa rörelsestyrning. Sortimentet omfattar nio modeller med lastkapacitet från 250 till 5 000 kg. De två mest populära lägeställarna, IRBP R och IRBP K, finns nu med ökad lastkapacitet från 300kg upp till 1 000 kg. Dessa pålitliga och robusta lägeställare är avsedda att hantera arbetsstycken vid framför allt bågsvetsning och termisk skärning men även till andra applikationer där man behöver manipulera sitt arbetsstycke. Lägeställarna är både utvecklade och kommer att produceras vid ABB:s enhet Robotics i Västerås.

Alla axlar är helt koordinerade med roboten. Lägeställarna är helt integrerade i samma drivsystem och programvara som roboten, vilket gör det mycket enkelt att använda dem. När lägeställarna arbetar optimerar robotsystemet automatiskt hastighet och rörelser genom att utnyttja maximal acceleration och retardation på alla ingående axlar.

Kortare cykeltider
De nya lägeställarna gör det möjligt att korta cykeltiderna till ett minimum med hjälp av en fullt dynamisk modell. Den dynamiska modellen kompenserar automatiskt för inverkan från gravitation, masströghet och friktion. Den inbyggda lastanalysfunktionen LOAD ID (Load Identification) beräknar både tyngdpunkt och masströghet hos arbetsstycke och fixtur. Beräkningarna säkerställer snabba rörelser med snabb acceleration och reorientering samt noggrann banföljning.

Servicevänlig
Den servicevänliga, modulära konstruktionen med endast några få och robusta rörliga delar har mycket lågt underhållsbehov.

Robotics
Robotics (www.abb.com/robotics) är en av marknadens främsta leverantörer av industrirobotar och erbjuder även robotprogramvara, kringutrustning, modulbyggda produktionsceller och servicetjänster för till exempel svetsning, hantering, montering, lackering och ytbehandling, plockning, packning, pallfyllning och maskinbetjäning. De viktigaste marknaderna är bland annat fordonsindustri, plastindustri, gjuterier, elektroniktillverkare, farmaceutisk industri och livsmedelsindustri. Ett starkt kundfokus hjälper tillverkningsindustrin att öka sin produktivitet och produktkvalitet och samtidigt förbättra arbetsplatssäkerheten. ABB har installerat fler än 175 000 robotar i hela världen.


ABB (www.abb.com) är ledande inom kraft- och automationsteknik. Våra lösningar förbättrar prestanda och minimerar miljöpåverkan för energiföretag och industrier. ABB-koncernens bolag verkar i omkring 100 länder och har ungefär 117 000 medarbetare.

För mer information kontakta:
ABB Robotics
Lars Karlberg, ansvarig för Robotics erbjudande mot bågsvets
Tel: 021-32 52 84
lars.f.karlberg@se.abb.com
ABB Sverige
Christine Gunnarsson, Presschef
Tel: 021- 32 32 32
press@se.abb.com

  •   Avbryt
   • Twitter
   • Facebook
   • LinkedIn
   • Weibo
   • Skriv ut
   • e-post
  •   Avbryt
  En av de mest populära lägeställarna för robottillämpningar, IRBP R.
  seitp202 d5994974be88d349c12577b600273a67