Världens kraftfullaste DC-datacenter öppnat

ABB och Green lanserar banbrytande datacenter med HP-servrar för nya nivåer av effektivitet och driftsäkerhet.

ABB, det ledande kraft- och automationsföretaget, och Green, en ledande leverantör av IT- och kommunikationsteknik (ITC) i Schweiz, tillkännagav idag det officiella öppnandet av Greens nya utbyggda datacenter Zurich-West baserat på likströmsteknik (DC).

Greens nya anläggning, som använder HVDC-utrustade HP-servrar, är den kraftfullaste DC-applikationen hittills i ett datacenter. Prestandatester visar att det nya kraftdistributionssystemet är 10 procent effektivare än jämförbara lösningar med växelströmsteknik (AC). Dessutom var investeringskostnaden för systemet 15 procent lägre än för ett AC-system.

Med ett tillskott av nästan sex miljoner nya dataservrar varje år ökar energibehovet inom datacenter med mer än 10 procent om året, vilket ställer krav på effektivare och tillförlitligare lösningar. DC-system är mindre komplexa än AC-system då de innebär färre kraftomvandlingar. Detta sänker utrymmeskravet med så mycket som 25 procent och minskar kostnaderna för utrustning, installation och lokaler såväl som underhåll.

”Tvärs över alla våra affärsområden efterfrågar kunder ökad driftsäkerhet och energieffektivitet, och DC-baserade lösningar är mycket effektiva”, säger Tarak Mehta, chef för ABB:s division Low Voltage Products. ”Zurich-West kommer att fungera som en global demoanläggning för att visa att DC-teknik är ett effektivt komplement i datacenter, som stärker driftsäkerheten, samtidigt som utrymmeskraven såväl som kostnaderna för installation och underhåll minskar.”

”Implementeringen av 380 volt DC-teknik i vårt datacenter är en del av vår långsiktiga optimeringsstrategi och ett viktigt steg som sätter ny standard i branschen”, säger Franz Grueter, koncernchef för Green. ”När systemet är i full drift kommer det att ge energibesparingar på upp till 20 procent i elförbrukningen från elnätet till datorutrustningen och även energibesparingar i kylförbrukningen.”

ABB har installerat ett 1 megawatt DC-distributionssystem för en 1 100 m2 stor utbyggnad till det befintliga datacentret Zurich-West på 3 300 m2. Systemet har konstruerats av ABB, med stöd av ABB-företaget Validus DC Systems, enligt Greens strikta miljöstandarder och omfattar även ett serviceavtal.

Projektet understryker ABB:s mål att skapa alternativa kraftlösningar genom nya DC-tillämpningar. Företaget utvecklade den teknik som möjliggjorde omvandling av kraften mellan AC- och DC-system och var först med kommersiella lösningar för överföring av högspänd likström över långa avstånd. ABB tillämpar idag DC-teknik för mellan- och lågspänningsapplikationer i system för laddning av elbilar, kraftdistribution på fartyg, fastigheter och datacenter.

HP har levererat den HVDC-utrustade IT-tekniken för den nya anläggningen, inklusive servrar och datalagringsutrustning, bland annat HP X1800 G2 Network Storage System, HP DL385 servrar och HP BladeSystem c3000. Dessa system representerar HP:s nya strategi att tillhandahålla IT-utrustning som stödjer högspänd likström.

”Green sökte en IT-partner som kunde tillgodose de specifika kraven i deras datacenter”, säger Ron Noblett, vice president, Infrastructure and Storage vid HP. ”I HP:s strategi Converged Infrastructure ligger vårt åtagande att utveckla nya energibesparande tekniker som kan sänka kapitalkostnaderna för datacenter, såväl som löpande driftkostnader och komplexitet.”

ABB (www.abb.com) är ledande inom kraft- och automationsteknik. Våra lösningar förbättrar prestanda och minimerar miljöpåverkan för energiföretag och industrier. ABB-koncernens bolag verkar i omkring 100 länder och har ungefär 145 000 medarbetare.

Green Datacenter AG (www.greendatacenter.ch) tillhandahåller datacentertjänster för medelstora och stora företag i Schweiz, Europa och globalt. Det nyligen öppnade gröna datacentret Zurich-West är Schweiz första Tier III-certifierade datacenter. I denna ekologiska satsning har Green Datacenter byggt en banbrytande datacenteranläggning som uppfyller högsta krav på säkerhet och energieffektivitet.

För mer information kontakta:

ABB Media Relations:
Thomas Schmidt,
Antonio Ligi
(Zurich, Schweiz)
Tel: +41 43 317 6568
media.relations@ch.abb.com
Green – science communications GmbH
Eberhard Zangger
(Zürich, Schweiz)
Tel: +41 44 250 74 91
e.zangger@science-communications.ch

  •   Avbryt
   • Twitter
   • Facebook
   • LinkedIn
   • Weibo
   • Skriv ut
   • e-post
  •   Avbryt
  seitp202 b0699ce40f50f7cdc1257a0e0028f105