ABB-teknik i Abu Dhabis mest upplysta och innovativa byggnad

ABB-teknik gör varje vistelse till en unik bekväm erfarenhet för gäster som besöker Yas Hotel, en särpräglad byggnad i en anslående miljö, byggd över havet och en Formel 1-bana.

Yas Marina Hotel
Fasaden täcks av 5 000 lysdiodspaneler som gör att det överdådiga hotellet syns på flera kilometers håll. Hotellet består av två torn med 499 gästrum, inklusive 73 sviter och två presidentsviter, och är byggt direkt över banan där världens första 24-timmars F1-race Etihad Airways Abu Dhabi Grand Prix gick av stapeln.

Den speciella atmosfären i gästrummen skapas med ABB-teknik. Varje rum är utrustat med ABB:s i-bus®-KNX-teknik. Det är ett smart styrsystem som hjälper till att öka flexibilitet, säkerhet, effektivitet och komfort i bostäder och kontorsbyggnader. Speciella styrenheter gör att gästerna kan välja bland en mängd olika alternativ för automatisk inställning av belysning, gardiner och luftkonditionering.

Tekniken gör även att gäster kan göra individuella justeringar. Rumsbelysningen regleras med dimmerfunktion, persienner och gardiner är motoriserade och luftkonditioneringen i gästrummen styrs av en speciell rumstermostat.

Ett gästrum utrustat med ABB i-bus® KNX-teknik.
Sviterna är utrustade med pekpaneler från vilka alla gästrumsapplikationer kan styras.

ABB-tekniken ger även hotellets gäster en hög säkerhetsnivå. Gästrum för besökare med speciella behov är utrustade med larmknappar, som vid aktivering genererar ett akustiskt larm och visar respektive rumsnummer i receptionen. Hotellpersonalen är därmed konstant informerad om eventuella nödsituationer, vilket garanterar komfort och säkerhet för alla gäster.

Dessutom har hotellets trådlösa styrsystem för tillgång till gästrummen integrerats i ABB-tekniken. Varje kortläsare utanför dörren till ett rum är utrustad med en lysdiodspanel som visar gästens önskemål ”Stör ej” eller ”Städa rummet” samt en ringklocksknapp. När till exempel skylten ”Stör ej” har aktiverats av gästen, är ringklocksfunktionen deaktiverad. Rummens KNX-baserade managementsystem är även sammankopplat med receptionen.

Hotellet kan även sköta hela systemet från en centraliserad plats, vilket gör det snabbare och lättare att tillgodose en gästs behov.

Interiör från hotellet som är utrustat med ABB i-bus® KNX-teknik.
– Den globala standarden för KNX-teknik möjliggör stora energibesparingar, större flexibilitet och en hög nivå av komfort samt en kostnadseffektiv lösning, säger Hans-Georg Krabbe, chef för ABB:s verksamhet Wiring Accessories.
– Yas Hotel i Abu Dhabi är en extremt imponerande byggnad, inte bara för sin arkitektur utan även för den framtidsinriktade byggnadstekniken.

  •   Avbryt
   • Twitter
   • Facebook
   • LinkedIn
   • Weibo
   • Skriv ut
   • e-post
  •   Avbryt
  seitp202 8fe4c327744053d8c12578400027bc28