Pekka Tiitinen utnämnd till chef för ABB:s division Discrete Automation and Motion

2013-08-21 - Tiitinen efterträder Ulrich Spiesshofer som tar över som koncernchef 15 september

Pekka Tiitinen, global chef för ABB:s verksamhet Drives and Controls, har utnämnts till medlem av koncernledningen och chef för divisionen Discrete Automation and Motion från 15 september 2013. Han efterträder Ulrich Spiesshofer som tar över som koncernchef för ABB.

Pekka Tiitinen (46), som är finsk medborgare, har varit ansvarig för ABB:s verksamhet Drives and Controls sedan den bildades i januari 2013. Tidigare var han chef för den globala verksamheten Low Voltage Drives under 10 år med en mycket framgångsrik meritlista särskilt i Kina, USA och Europa. Under den här perioden skapade han tillväxt i verksamheten organiskt, lett viktiga tekniska innovationer och förbättrat lönsamheten. Drives and Controls är världens största verksamhet i sitt slag med runt 6 000 medarbetare i 80 länder. Från 2006 till 2010 var han också regional divisionschef i ABB:s region Nordeuropa, bestående av 20 länder från Irland i väst till Ryssland i öst.

”Pekka har mycket framgångsrikt ökat den globala enheten Drives under det senaste decenniet, främst genom stark marknadsinriktning, framgångsrik teknikutveckling och organisk tillväxt, och samtidigt stärkt lönsamheten. Pekka hade också en nyckelroll i arbetet att realisera värdet av förvärvet Baldor, ABB:s största förvärv hittills”, säger Spiesshofer. ”Han har varit bidragande i att utveckla och implementera DM-divisionens strategi och vi är glada att få en så framgångsrik och meriterad ledare i denna roll.”

Tiitinen började vid ABB som konstruktionsingenjör inom drives-verksamheten 1990 och har haft flera ledande roller inom verksamheten sedan 1993. Innan anställningen hos ABB arbetade Tiitinen för Cimcorp Inc. inom robotindustrin i USA och Finland. Han är civilingenjör inom elektroteknik, med specialisering inom automation av styrsystem och robotar, vid Tekniska högskolan i Helsingfors. I hans nya roll kommer han att vara baserad i Zurich, Schweiz.

ABB (www.abb.com) är ledande inom kraft- och automationsteknik. Våra lösningar förbättrar prestanda och minimerar miljöpåverkan för energiföretag och industrier. ABB-koncernens bolag verkar i omkring 100 länder och har ungefär 145 000 medarbetare.


Att notera: Detta är en svensk översättning av ABB:s engelska pressmeddelande, vilket kan läsas i sin helhet på www.abb.com/news. Om tolkningsfrågor uppstår gäller det engelska pressmeddelandet.

För mer information, kontakta:
ABB Group Media Relations:
Thomas Schmidt; Antonio Ligi
(Zurich, Switzerland)
Tel: +41 43 317 6568
media.relations@ch.abb.com
http://twitter.com/ABBcomms
Investor Relations:
Switzerland: Tel. +41 43 317 7111
USA: Tel. US: Tel: +1 919 856 38 27
investor.relations@ch.abb.com

Håll dig uppdaterad!

Följ oss på FacebookSe våra bilder på InstagramPrenumerera på vår kanal på YouTube


  •   Avbryt
   • Twitter
   • Facebook
   • LinkedIn
   • Weibo
   • Skriv ut
   • e-post
  •   Avbryt
  Pekka Tiitinen
  seitp202 822164dc2bd2fad0c1257bce0019c020