ABB presenterar den senaste medlemmen i YuMi-familjen

2017-11-29 - ABB bygger vidare på framgångarna med YuMi®, världens första verkligt samarbetande tvåarmade industrirobot och avtäcker nu sin samarbetande enarmade robot som ger branschledande kapacitet i ett mycket kompaktare format.

ABB förhandsvisar sin senaste samarbetande robot, denna gång en enarmad variant, på mässan International Robotics Exhibition (iREX) 2017 i Tokyo. Som namnet antyder är samarbetande robotar utformade att arbeta sida vid sida med människor på fabriksgolvet för att öka produktiviteten och skapa förutsättningar för många fler och nya behov på marknaden. Roboten lanseras officiellt 2018.

Per Vegard Nerseth, chef för ABB:s enhet Robotics, och Sami Atiya, divisionschef för Robotics and Motion, tillsammans med den nya medlemmen i YuMi-familjen.


Precis som YuMi, en robot för montering av små komponenter som lanserades 2015, har den nya roboten en nyttolast på 500 gram och kan tack vare det kompakta formatet enkelt integreras i befintliga monteringslinjer och därmed öka produktiviteten. Den nya roboten har också funktioner för lead-through-programmering, vilket gör att man slipper specialutbildning av operatörer.

”Framgångarna med YuMi har överträffat förväntningarna; den utformades ursprungligen för montering av små komponenter men har visat sig vara oerhört mångsidig – den kan lösa Rubiks kub, laga sushi, slå in presenter och dirigera en orkester. Med tanke på YuMis enorma framgångar förväntar vi oss att vår nya enarmade robot ska tas emot med öppna armar, i synnerhet som den har utvecklats på kundernas begäran”, säger Sami Atiya, chef för ABB:s division Robotics and Motion.

”Vi fortsätter att bygga upp vår portfölj med samarbetande robotar”, säger Per Vegard Nerseth, Managing Director för ABB Robotics. ”Den senaste roboten är ett mycket efterlängtat tillskott till ’framtidens fabrik’ och gör det möjligt för våra kunder att växa och blomstra i det nya tidevarvet som ständigt kräver anpassningar till nya behov, arbetssätt och applikationer. Genom att kombinera roboten med våra digitala lösningar i ABB Ability™ kommer kunderna att kunna ta effektivitet och tillförlitlighet på fabrikerna till nästa nivå.”

ABB ställer ut på mässan iREX 2017 från 29 november till 2 december i östra hallen, monter IR3-56.

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) är pionjär med banbrytande teknik inom elektrifieringsprodukter, robotar och drivsystem, industriell automation och kraftnät. Vi betjänar kunder inom energi, industri samt transport och infrastruktur i hela världen. Med över 125 år av innovation skapar ABB idag framtiden inom industriell digitalisering samt driver energiomställningen och den fjärde industriella revolutionen. ABB verkar i över 100 länder och har ungefär 136 000 medarbetare. www.abb.com


För mer information kontakta:

Media Relations
Tel. +41 43 317 71 11
media.relations@ch.abb.com

ABB Ltd
Affolternstrasse 44
8050 Zürich
Schweiz


  •   Avbryt
   • Twitter
   • Facebook
   • LinkedIn
   • Weibo
   • Skriv ut
   • e-post
  •   Avbryt
  seitp202 75b56435cd4afc46c12581e70029c2f2