ABB tar hem solkraftorder i Italien värd 50 miljoner dollar

2010-07-02 - ABB ska leverera tre nyckelfärdiga solcellsanläggningar med en kapacitet på mer än 13 MW

ABB, det ledande kraft- och automationsföretaget, har tagit hem en order värd 50 miljoner dollar från Actelios SpA i Italien via dotterbolaget Actelios Solar SpA avseende leverans av tre solcellsanläggningar till västra Sicilien. Ordern bokades i andra kvartalet 2010.

Anläggningarna kommer att ha fasta solcellsmoduler och en total effekt på mer än 13 MW. Primäranläggningen ska installeras i Spinasanta med en kapacitet på 6 MW. Ytterligare anläggningar ska byggas i Cardonita (3,8 MW) och i Sugherotorto (3,3 MW).

När anläggningarna har anslutits till kraftnätet kommer de att producera cirka 19 GWh förnybar el per år. Detta motsvarar mer än 9 400 ton i minskade koldioxidutsläpp eller de årliga utsläppen från cirka
3 900 bränslesnåla bilar.

Projektet beräknas vara klart i slutet av 2010 tack vare ABB:s modulbaserade eBoP-koncept (electrical balance of plant). Genom att fabriksmontera enskilda komponenter till anläggningens elsystem i moduler och testa dem före leverans kan installation på plats och driftsättning ske snabbt och enkelt, vilket minskar kostnader och risker i projektet.

Det nyckelfärdiga projektet inkluderar konstruktion, leverans och driftsättning av solkraftverken samt den mellanspända distributionslänken som ska ansluta anläggningarna till det nationella kraftnätet. ABB ska leverera transformatorer, mellan- och lågspänningsställverk, skyddsutrustning och ett avancerat styrsystem med fjärrstyrning och felsökningsfunktion för att optimera driften och garantera maximal effektivitet.

“Förnybar energi som solenergi spelar en allt viktigare roll för att öka elkraftkapaciteten med minimal miljöpåverkan och ABB har en omfattande teknikportfölj för att utnyttja och integrera denna energi i kraftnätet,” säger Peter Leupp, chef för ABB:s division Power Systems.

Actelios SpA ingår i Falck-koncernen och producerar mer än 16 MW i befintliga solcellsanläggningar och anläggningar under uppbyggnad.

ABB (www.abb.com) är ledande inom kraft- och automationsteknik. Våra lösningar förbättrar prestanda och minimerar miljöpåverkan för energiföretag och industrier. ABB-koncernens bolag verkar i omkring 100 länder och har cirka 117 000 medarbetare.


För mer information kontakta:
Media Relations:
Thomas Schmidt, Wolfram Eberhardt
(Zurich, Switzerland)
Tel: +41 43 317 6568
media.relations@ch.abb.com  •   Avbryt
   • Twitter
   • Facebook
   • LinkedIn
   • Weibo
   • Skriv ut
   • e-post
  •   Avbryt
  seitp202 30cf2ba54f5ecdd7c12577540023e298