ABB får beställning värd 98 miljoner kronor på driftcentraler i sydöstra Kina

2002-09-23 – ABB har fått en beställning från Zhejiang Provincial Power Company värd 98 miljoner kronor för att installera nya driftcentraler på eldistributionen i de två städerna Hangzhou and Ningbo, i sydöstra Kina.

Nya IT-system för distributionsövervakning ökar tillförlitligheten för elleveranserna i växande storstäder

Kontraktet omfattar installation av IT-system och programvara för två nya driftcentraler för koordinering och styrning av elleveranserna till de olika distributionsområdena, som vart och ett omfattar en miljon kunder och en förbrukning om 2000 MW.

Driftcentralerna kommer att hjälpa kraftföretaget att bättre anpassa produktionen till efterfrågan och gör det möjligt för Hangzhou och Ningbo att förbättra tillförlitligheten i elförsörjningen, speciellt med tanke på efterfrågeökningen i de två städerna, vars befolkning växer med 20 procent per år.

ABB:s installation omfattar programvaror för att bestämma en optimal driftläggning som stöd för avbrottshantering och administration av arbetslag ute i kraftnätet. IT-systemen innehåller nätanalys- och planeringsfunktioner som använder data i realtid för att optimera hur kraftnätstillgångarna används.

”Att förbättra Zhejiang Provincial Power Company´s möjligheter för drift av kraftnätet genom ett integrerat system hjälper dem att få ut det mesta möjliga av sina installerade nätresurser”, säger Richard Siudek, vice vd och chef för divisionen ABB Utilities. ”Dessa nya system hjälper vår kund att erbjuda sina kunder en bättre kvalitet på sina leveranser samt en snabbare lokalisering av och återuppbyggnad efter fel”.

Det nya driftövervakningssystemet möjliggör att det kinesiska språket används för såväl webb-användargränssnittet som den traditionella arbetsstationen. Kontraktet omfattar också installation av datorer i driftcentralerna och datainsamlingsterminaler i transformatorstationer och nätstationer. De nya driftcentralerna kommer att vara i drift under första halvan av 2004. ABB Utilities i Västerås är ansvarig för kontraktet.

ABB (www.abb.com) är ledande inom kraft- och automationsteknik. Våra lösningar förbättrar prestanda och minimerar miljöpåverkan för energiföretag och industrier. ABB-koncernens bolag verkar i mer än 100 länder och har ungefär 150 000 medarbetare runt om i världen.

Senast uppdaterad 2002-09-23
  •   Avbryt
   • Twitter
   • Facebook
   • LinkedIn
   • Weibo
   • Skriv ut
   • e-post
  •   Avbryt
  seabb364 f09539877609d70dc1256c3d0034619d