Ny personaldirektör för ABB i Sverige

2003-10-01 - Lena Eliasson, 36, är från och med den 1 oktober 2003 ny personaldirektör för ABB i Sverige och medlem av ledningsgruppen. Lena Eliasson efterträder Carina Malmgren Heander, som gått till ett arbete utanför ABB.

"Det är viktigt för oss att ligga i topp som attraktiv arbetsgivare. Lena Eliasson har under sin tid som chef för vårt HR Center visat att hon kan leda en organisation i förändring," säger Sten Jakobsson, vd för ABB i Sverige.

Lena Eliasson har arbetat inom ABB sedan 1990 och kommer närmast från en tjänst som chef för HR Center, ABB:s centrala enhet för alla former av personalfrågor från rekrytering till utveckling av medarbetare. Dessförinnan har hon arbetat med personalfrågor, varit managementkonsult, försäljare och marknadskommunikationschef. Hon har även deltagit i ABB:s traineeprogram.

"ABB är mitt uppe i arbetet med att bygga en lönsam och konkurrenskraftig verksamhet. I den processen är medarbetarna den viktigaste motorn," säger Lena Eliasson.

Ledningen för ABB i Sverige består av följande personer:
Sten Jakobsson, vd för ABB i Sverige samt chef för division Automation Technologies
Per Haugland, chef för division Power Technologies
Harriet Piscator, finansdirektör
Lena Eliasson, personaldirektör
Ingalill Östman, informationsdirektör

ABB i Sverige (www.abb.se) har 10 500 medarbetare och en omsättning på omkring 22 miljarder kronor, varav två tredjedelar från export. De största verksamhetsorterna är Västerås med drygt 5 000 medarbetare och Ludvika med cirka 2 400 medarbetare.

ABB (www.abb.com) är ledande inom kraft- och automationsteknik. Våra lösningar förbättrar prestanda och minimerar miljöpåverkan för energiföretag och industrier. ABB-koncernens bolag verkar i omkring 100 länder och har ungefär 133 000 medarbetare.


För mer information, kontakta

ABB:s informationsavdelning i Sverige
Tel: 021-32 32 32
press@se.abb.com


Bild på Lena Eliasson finns att ladda ner från abb.se/Mediacenter/Bildarkiv/Ledningen, ABB i Sverige.

Senast uppdaterad 2003-10-01
  •   Avbryt
   • Twitter
   • Facebook
   • LinkedIn
   • Weibo
   • Skriv ut
   • e-post
  •   Avbryt
  seabb364 f01c5d10ad4f206fc1256db20045cf1b