ABB tar kontrakt på 21 MUSD för att öka kopparproduktionen i Chile

2004-02-03 Automationslösningar inkluderar världens största motor för valsning av koppar

ABB, det ledande kraft- och automationsföretaget, meddelade idag att företaget har tagit två kontrakt inom automationsområdet värda totalt 21 MUSD för att hjälpa till att öka produktionen vid det chilenska företaget Collahuasi, världens fjärde största kopparproducent.

Utrustningen kommer att installeras vid gruvorna Ujina och Rosario, cirka 4 400 meter över havsytan i Anderna, nära gränsen till Bolivia. ABB kommer att leverera produkter och system för elektricitet och kontroll, inklusive världens största motor som används för kopparproduktion - en cirka 12 meter (40 fot) lång stator med teknologi för direktdriven motor (utan växellåda) - samt en lång rad med lösningar för processkontroll.

"De här kontrakten förstärker våra meriter att sörja för integrerade kraft- och automationslösningar för metall- och gruvindustrin", säger Dinesh Paliwal, chef för divisionen Automation Technologies. "Vi är tacksamma mot Collahuasi för deras mångåriga förtroende för ABB som baseras på framgångsrikt samarbete vid tidigare projekt".

Det nya Collahuasi-projektet representerar den största gruvenheten som ska använda ABB:s system Industrial IT - koncernens patenterade koncept för att länka ihop kontrollsystemfunktionen med informationen som behövs för att installera, driva och underhålla anläggningsapparater.

En del av ABB-utrustningen levererades förra året i september och ska testas tidigt i år. Arbetet med installationen och idrifttagningen väntas vara slutförd i juli 2004. Som en del i kontraktet kommer ABB-personal att utbilda Collahuasi-tekniker i det nya systemet.

De nuvarande projekten är en fortsättning av en serie kontrakt med Collahuasi, daterade sex år tillbaka. ABB installerade och tog i drift utrustning för elektricitet och kontroll för företaget 1997.

ABB (www.abb.com) är ledande inom kraft- och automationsteknik. Våra lösningar förbättrar prestanda och minimerar miljöpåverkan för energiföretag och industrier. ABB-koncernens bolag verkar i omkring 100 länder och har ungefär 120 000 medarbetare.

Senast uppdaterad 2004-02-04
  •   Avbryt
   • Twitter
   • Facebook
   • LinkedIn
   • Weibo
   • Skriv ut
   • e-post
  •   Avbryt
  seabb364 efa49713c03f8fcfc1256e2f00299baa