ABB öppnar kontor i Nordkorea


2001-06-28 ABB har öppnat ett kontor i Pyongyang, huvudstaden i Nordkorea, vilket är i överensstämmelse med det avtal som undertecknades i november förra året. Avtalet innebar att ABB ska hjälpa till att förbättra landets elnät och basindustrier.

Tidig etablering i Pyongyang

Öppnandet offentliggjordes vid en särskild ceremoni där personer i ledande ställning inom ABB och lokala regeringsrepresentanter närvarade.

”Vi är glada över att Nordkorea bjudit in oss för att göra affärer”, säger Jörgen Centerman, vd och koncernchef för ABB. ”Regeringen och lokala organisationer har varit mycket tillmötesgående inför vår etablering och vi ser fram emot att hjälpa landet att utveckla en hållbar elförsörjning.”

I december 2000 tillkännagav ABB att företaget avsåg att gå vidare med affärsmöjligheterna i Nordkorea. ABB:s representanter sa vid öppningsceremonin att löpande möten hölls för att granska investeringsmöjligheterna och det tekniska samarbetet för att modernisera Nordkoreas elnät och uppgradera elektrisk utrustning och kontrollsystem i landets kraft- och industrianläggningar.

Sune Karlsson, ansvarig för stora projekt inom ABB, sade att två viktiga möten har ägt rum under 2001. Där arbetsgrupper organiserats och specifika arbetsuppgifter bestämts.

”Vidare tillfrågades vi av departementet för Elektrisk kraft och Kolindustri och den lokala elmyndigheten i en provins norr om Pyongyang om vi kunde hjälpa dem med elförsörjningen för ett utvecklingsprojekt inom jordbruket,” sa Karlsson

Avtalet från november 2000 innebär även att möjligheterna till samarbete med Nordkoreanska partners vid tillverkningen av elektriska produkter och tillhandahållandet av tjänster ska granskas. Dessutom ska möjligheterna att förbättra prestanda och effektivitet vid tillverkningen av elektriska produkter som transformatorer, reläer, kablar och kompletterande elektriska produkter granskas.

ABB har utsett schweizaren André Reussner, till chef för kontoret,
som leasas av den Nordkoreanska regeringen.

ABB (www.abb.com) betjänar tillverknings-, process och konsumentvaruindustrin samt energi-, olje- och gassektorn genom 160 000 medarbetare i mer än 100 länder.

  •   Avbryt
   • Twitter
   • Facebook
   • LinkedIn
   • Weibo
   • Skriv ut
   • e-post
  •   Avbryt
  seabb364 ec8630734cf61746c1256a79002dd996