ABB Arena blir nya namnet på nybyggda multiarenan i Västerås

2007-06-07 – Idag presenterades att ABB går in som namnsponsor till de två isarenorna på Rocklundaområdet i Västerås. Det är den helt nybyggda inomhusarenan för bland annat bandy och den ombyggda ishockeyarenan på området som kommer att namnges ABB Arena. Arenorna ska byggas ihop och kommer även att ha en gemensam restaurang.

- ABB har sedan många år sponsrat idrottsföreningar runt om i Sverige. Genom att stötta Västerås nya sportarena vill vi bygga stolthet hos våra medarbetare samt vara en närvarande och stark aktör i Västerås som är den stad där ABB Sverige har flest medarbetare. Med namnet ABB Arena kan vi också exponera vårt varumärket och associera det med evenemang inom sport och andra populära arenaevenemang, säger Sten Jakobsson, vd för ABB Sverige.

Arenorna på området förvaltas av Rocklunda Sport & Event, ett företag som ägs av de idrottsföreningar som verkar på området. Samarbetet mellan näringslivet, Västerås stad och idrotten är unikt i Sverige och gynnar både bredd- och elitidrott.- Den nya arenan kommer att profilera Västerås och bidra till att skapa förutsättningar för staden att ligga i framkant när det gäller sport och events. På samma sätt som ABB alltid har legat och ligger i framkant när det gäller tekniken. Vi är också en stor arbetsgivare och har mycket av vår historik i Västerås så det känns helt naturligt att gå in i detta samarbete, säger Sten Jakobsson.

- Det koncept som Rocklunda Sport & Event har skapat visar på entreprenörsanda och framtidstro och innebär nya möjligheter för idrott på alla nivåer. Vi på ABB är glada och stolta över att stödja denna satsning. Det handlar om en energifylld framtid både för ABB och för Västerås.

Senast uppdaterad 2007-06-07
  •   Avbryt
   • Twitter
   • Facebook
   • LinkedIn
   • Weibo
   • Skriv ut
   • e-post
  •   Avbryt
  - Arenan kommer att profilera Västerås och bidra till att skapa förutsättningar för staden att ligga i framkant när det gäller sport och events. På samma sätt som ABB alltid har legat och ligger i framkant när det gäller tekniken, säger Sten Jakobsson, vd ABB Sverige
  seabb364 ddd301fe834410acc12572f3002f6d01