ABB får beställning värd 17 MUSD och ska automatisera världens största papperstillverkare


2001-07-09 ABB har fått en beställning värd 17 miljoner dollar (MUSD) och ska installera ett styrsystem och instrumentering i den största pappersmaskin som byggts.

Industriell IT skapar möjligheter för Papierfabrik Palm i Tyskland

Hjärnan i den väldiga pappersmaskinen PM 6, som byggs av finska Metso Paper Inc. (tidigare Valmet) för Papierfabrik Palm GmbH & Co. KG i Tyskland, kommer att baseras på ABB:s teknologi Industriell IT. Systemet inkluderar integrerad process-, kvalitets- och drivarkontroll, 100 % defektupptäckt och direktanslutna maskindiagnostiksystem. Dessutom levereras en realtidsdatabas för informationshantering.

”Vi är glada över att vara med i det här stora projektet, vilket ännu en gång belyser värdet och potentialen i ABB:s koncept Industriell IT,” säger Dinesh Paliwal, vice vd i ABB och ansvarig för divisionen Processindustrier. ”Det här är den tredje större mjuk- och hårdvaruordern vi har erhållit på lika många månader.”

ABB kommer även att leverera kraftdistributionsutrustning, motorer och drivare till pappersmaskinen PM 6, som är planerad att tas i drift i början av oktober 2002, vid Palms Wörthanläggning nära Karlsruhe. ABB kommer att påbörja arbetet med kontraktet i oktober 2001 för att vara färdiga i juli 2002.

Pappersmaskinen PM6 är konstruerad för att producera papper i en hastighet av 1800 meter per minut. Den viktigaste produkten för pappersmaskinen PM 6 kommer att vara baspapper för wellpapp som används av förpackningsindustrin, där efterfrågan på lättviktspapper som är kraftigt och tryckbart förväntas öka i takt med att e-business ökar i popularitet och elektroniskt beställda varor ska transporteras.

ABB:s senaste beställningar på Industriell IT kom från Dow Chemical Company i USA och Visy Industries i Australien.

ABB (www.abb.com) betjänar tillverknings-, process och konsumentvaruindustrin samt energi-, olje- och gassektorn genom 160 000 medarbetare i mer än 100 länder.

  •   Avbryt
   • Twitter
   • Facebook
   • LinkedIn
   • Weibo
   • Skriv ut
   • e-post
  •   Avbryt
  seabb364 dbd4140bf159bbb0c1256a840025015d