ABB får beställning värd 93 MUSD på kraftlänk i Kalifornien

Uppgradering av kraftöverföring gör elförsörjningen mer tillförlitlig

2002-07-03 - ABB, kraft- och automationskoncernen, har fått en beställning värd 93 MUSD på att renovera en HVDC-länk (kraftöverföringssystem med högspänd likström) för att öka tillförlitligheten i Kaliforniens elförsörjning.

Enligt beställningen, som kommer från Los Angeles Department of Water and Power (LADWP), ska ABB konstruera, tillverka och installera ett 3100 MW-system som ska ersätta den nuvarande installationen i HVDC-terminalen vid Sylmar nära Los Angeles. I leveransen ingår nya omriktartransformatorer, tyristorventiler och styr- och skyddssystem.

"Under de senaste åren har investeringar i kraftöverföringssystem inte hållit jämna steg med investeringar inom kraftgenerering," säger Richard Siudek, vice vd och ansvarig för ABB:s division Utilities. "Moderniseringen av denna vitala kraftkorridor kommer att förbättra kapaciteten och tillförlitligheten i kraftöverföringen."

Det nuvarande HVDC-systemet, en av två stora överföringar som sammanlänkar södra Kalifornien med nordvästra USA, närmar sig slutet av sin livslängd. Dessutom skadades länken under jordbävningen 1994. Systemet är centralt för en tillförlitlig överföring av kraft från vattenkraftverken i Oregon till Los Angeles-området.

Installationen ska vara klar på 30 månader och den kombinerar nytt modernt jordbävningssäkert material för kraftöverföring med nuvarande utrustning.

Sylmar-stationen byggdes av ABB under tidigt 1970-tal och har sedan dess uppgraderats två gånger under 1990-talet till dagens kapacitet på 3100 MW. Den höga kapaciteten med relativt låga linjeförluster är möjlig tack vare likströmstekniken HVDC, en teknik först utvecklad av ABB.

ABB (www.abb.com) är världsledande inom kraft- och automationsteknik. Våra lösningar förbättrar prestanda och minimerar miljöpåverkan för energiföretag och industrier. ABB har 152 000 medarbetare i mer än 100 länder.

Senast uppdaterad 2002-07-03
  •   Avbryt
   • Twitter
   • Facebook
   • LinkedIn
   • Weibo
   • Skriv ut
   • e-post
  •   Avbryt
  seabb364 d76529f2c54c07dac1256beb0043f3b2