ABB:s kraftöverföringsprojekt får nationellt miljöpris i Australien

2002-10-16 – Ett nyligen slutfört och uppmärksammat kraftprojekt med ABB-teknik i Australien har fått ett prestigefyllt miljöpris.

Murraylink är världens längsta högspänningslänk under jord

Projektet Murraylink – världens längsta landkabelbaserade högspänningslänk på 177 kilometer – erhöll 2002 Case EARTH Award for Environmental Excellence som bästa praktiska exempel och innovation inom miljöledning av anläggningsprojekt. Priset utdelades av Civil Contractors Federation (organisation för anläggningsentreprenörer) i Australien.

Landkabellänken, med ABB:s teknik HVDC Light™ (högspänd likström), vann som ett resultat av miljöledningsarbetet och de åtgärder som vidtagits för att minimera miljöpåverkan under uppförandet.

”Detta nationella pris visar att en stor grad av miljöhänsyn är möjligt i stora infrastrukturprojekt,” säger Richard Siudek, vice vd och ansvarig för ABB:s division Utilities (energi). ”Det är högsta betyg för ett sådant kraftprojekt och understryker de miljömässiga fördelarna med tekniken HVDC Light.”

Projektet Murraylink ska överföra 220 megawatt kraft mellan delstaterna Victoria och South Australia. Kabel under jord användes istället för kraftledningar för att minska påverkan på landskapet och miljön, samt för att skydda länken mot de vanliga orsakerna till strömavbrott i Australien, som blixtar, vilda djur och gräsbränder.

Murraylink Transmission Company Pty., ett dotterbolag till TransÉnergie, kraftöverföringsdivisionen hos Hydro-Québec i Kanada, utvecklade och driver länken. ABB ansvarade för konstruktion, installation och drifttagning av det kompletta kraftöverföringssystemet HVDC Light, medan den lokala entreprenören PIHA Pty Ltd lade ned kabeln.

ABB (www.abb.com) är ledande inom kraft- och automationsteknik. Våra lösningar förbättrar prestanda och minimerar miljöpåverkan för energiföretag och industrier. ABB-koncernens bolag verkar i mer än 100 länder och har ungefär 150 000 medarbetare runt om i världen.

Senast uppdaterad 2002-10-16
  •   Avbryt
   • Twitter
   • Facebook
   • LinkedIn
   • Weibo
   • Skriv ut
   • e-post
  •   Avbryt
  seabb364 d5a953fe5f81f0f2c1256c540025eb52