ABB levererar avancerat drivsystem till kinesisk ståltillverkare

2004-02-13 - En order på 20 MUSD för leverans till nybyggt fabriksprojekt för Jiangsu Shagang Group

ABB, det ledande kraft- och automationsföretaget, meddelade idag att man har tagit ett kontrakt värt 20 MUSD hos Jiangsu Shagang Group Co. Ltd i Kina för att leverera alla drivsystem och kraftförsörjningsutrustning till ett nybyggt grovplåtvalsverk

Det nya valsverket kommer att byggas i närheten av Shanghai i Jiangsu-provinsen i samarbete med teknikföretaget Voest-Alpine Industrieanlagenbau i Österrike.

"Det här projektet är en fortsättning på en lång rad uppdrag för ABB inom Kinas metallindustri", säger Dinesh Paliwal, chef för divisionen Automation Technologies. "Kombinationen av våra motorer och drivningsteknik samt vår expertis inom metallbearbetning, bidrar till att kunder över hela Asien uppfyller sin kapacitet och sina precisionsmål".

ABB:s experter inom valsning och ABB:s toppmoderna drivsystem var avgörande faktorer när man bestämde projektleverantör. Valsverksprocesser karaktäriseras av snabba varierande belastningar, full fart framåt och reversering, konstant vridmoment över ett stort varvtalsområde, så utrustningen måste fungera i rörelse med hög precision och ha kapacitet för att klara stora överbelastningar.

ABB kommer att leverera åtskilliga avancerade drivningslösningar inklusive två huvudmotorer på 11,5 MW.

Jiangsu Shagang Group är en av Kinas ledande stålproducenter och de har för avsikt att öka den årliga produktionskapaciteten av valsat stål till 10 miljoner ton år 2005. Det nya valsverket beräknas producera sina första plåtar, i bredder upp till fem meter, inom 28 månader.

ABB (www.abb.com) är ledande inom kraft- och automationsteknik. Våra lösningar förbättrar prestanda och minimerar miljöpåverkan för energiföretag och industrier. ABB-koncernens bolag verkar i omkring 100 länder och har ungefär 120 000 medarbetare.

Senast uppdaterad 2004-02-13
  •   Avbryt
   • Twitter
   • Facebook
   • LinkedIn
   • Weibo
   • Skriv ut
   • e-post
  •   Avbryt
  seabb364 c3c4c496b7da0c82c1256e39003ef7e6