ABB får beställning värd 200 MUSD till etylenprojekt i Kina

2002-12-19 – ABB har fått en beställning värd ungefär 200 MUSD från Shanghai SECCO Petrochemical Company på en del av ett nytt petrokemiskt komplex i Kina, som är på totalt 2,7 miljarder USD.

Innovativ teknik minskar energianvändning och minskar skadliga utsläpp

”Detta projekt belyser våra långsiktiga relationer i Kina, där vi har mer än 30 års erfarenhet av att möta våra kunders behov av modern teknik vilket hjälper till att öka effektiviteten och skydda miljön,” säger Erik Fougner, chef för ABB:s division Oil, Gas and Petrochemicals.

Hela komplexet, nära Shanghai, planeras påbörja verksamheten under första halvåret 2005. ABB kommer att leverera processteknik samt konstruktions och anskaffningstjänster för en naftakrackare med en produktionskapacitet på 900 000 ton naftalen per år samt en olefinomvandlare med en produktions-kapacitet på 590 000 ton propylen per år.

ABB:s bidrag till projektet inkluderar ett innovativt sätt att skapa propylen, vilket minskar energi-förbrukningen och utsläppen av växthusgaser. SECCO-projektet är det första som använder denna teknik i Kina.

Konstruktions- och anskaffningstjänsterna inbegriper ett partnerskap mellan ABB Lummus Global och Sinopec Engineering Inc. (SEI).

Shanghai SECCO Petrochemical Company Ltd. är ett samriskbolag som ägs av BP Chemical, Sinopec och Shanghai Petrochemical Corporation.

ABB har leverat teknik för mer än 60 procent av Kinas sammanlagda etylenkapacitet. ABB:s affärsrelation med Sinopec går tillbaka till 1970-talet.

ABB (www.abb.com) är ledande inom kraft- och automationsteknik. Våra lösningar förbättrar prestanda och minimerar miljöpåverkan för energiföretag och industrier. ABB-koncernens bolag verkar i mer än 100 länder och har ungefär 146 000 medarbetare runt om i världen.

Senast uppdaterad 2002-12-19
  •   Avbryt
   • Twitter
   • Facebook
   • LinkedIn
   • Weibo
   • Skriv ut
   • e-post
  •   Avbryt
  seabb364 c1eefe4ee4c2fd90c1256c9400461d92