ABB tar hem ett kontrakt på 48 miljoner dollar från US Postal Service (amerikanska posten)

20004-11-30 - Robotsystem kommer att hjälpa till att öka effektiviteten för amerikanska posten

ABB, det ledande kraft- och automationsföretaget, meddelade idag att man tagit ett robotkontrakt värt 48 miljoner dollar från United States Postal Service (USPS) för att hjälpa företaget att öka effektiviteten vid posthanteringen.

ABB kommer att leverera nyckelfärdiga system med portalrobotar som ska stödja USPS postsorteringsanläggningar i den dagliga hanteringen av flera miljoner brev. Vart och ett av de 67 systemen kommer att innehålla två portalrobotar från ABB som automatiskt sorterar, flyttar och staplar lådor med brevförsändelser baserat på information om postnummer lagrade på streckkoder.

De nya systemen kommer att backa upp nästa fas av USPS program för automatisk brevhantering för förbättrad service. Kontraktet är en följd av ett projekt under åren 2000-2001, då ABB levererade 100 liknande robotsystem till 50 olika amerikanska postanläggningar.

Dinesh Paliwal, chef för divisionen Automation Technologies sa: "Det här kontraktet visar på en framgångsrik och bibehållen relation mellan ABB och kunden USPS, som spänner över nära 10 år. Vi har arbetat tillsammans för att utveckla lösningar som uppfyller deras behov av mjukvara, automation och service och den här ordern är ett bevis på ABB:s kompletta erbjudande och starka prestation".

"Det går åt avsevärd tid och ansträngning för att kontrollera, lyfta, stapla, knuffa, lasta av och åter kontrollera lådor med postförsändelser, genom vår hanteringsprocess", sa USPS vice VD Tom Day. "De här systemen kommer att lyfta vårt automationsprogram genom flexibiliteten och modulariteten hos robotlösningen från ABB. Den svarar perfekt mot vårt behov av automatiserad lådhantering".

ABB:s leverans omfattar all utrustning, utbildning, installation, dokumentation, reservdelar och verktygssystem. Leverans av systemen kommer att börja i maj 2005 och projektet ska vara slutfört i slutet av 2006. Portalrobotarna kommer att tillverkas av ABB:s robotenhet i Västerås.

ABB (www.abb.com) är ledande inom kraft- och automationsteknik. Våra lösningar förbättrar prestanda och minimerar miljöpåverkan för energiföretag och industrier. ABB-koncernens bolag verkar i omkring 100 länder och har ungefär 103 000 medarbetare.

Senast uppdaterad 2004-12-02
  •   Avbryt
   • Twitter
   • Facebook
   • LinkedIn
   • Weibo
   • Skriv ut
   • e-post
  •   Avbryt
  seabb364 b4199c8499d6a5ecc1256f5e0049f887