ABB tar order på 70 miljoner dollar för att stärka kraftförsörjningen i Mexico

2004-11-29 - Snabbheten av leverans och installation en viktig faktor när man tog kontrakten

ABB, det ledande kraft- och automationsföretaget, meddelade idag att man har tagit kontrakt värda 70 miljoner dollar för tre projekt för att stärka Mexikos kraftförsörjning. Kontrakten,

som tagits hos Comisión de Electricidad (CFE), det mexikanska statligt ägda kraftföretaget, gäller för utbyggnad av kraftöverföringsnätet i olika delar av landet.

"ABB:s pålitliga högspänningsteknik, likaväl som vår förmåga att leverera och installera utrustningen snabbt, var nyckeln för att få de här kontrakten", säger Peter Smits, chef för division Power Technologies. "Vi har en lång historia där vi framgångsrikt har levererat till kunder i Mexiko och motsvarat deras krav".

Enligt det första kontraktet kommer ABB att ersätta en existerande 400 kV luftisolerad transformator-station med en ny, mer kompakt 400 kV gasisolerad transformatorstation och utföra andra konstruktionsarbeten vid anläggningen i staten Colima.

I ett konsortium, tillsammans med Eléctricas de Medellin of Colombia, kommer ABB att leverera tre nyckelfärdiga 400 och 230 kV luftisolerade transformatorstationer. Dessutom kommer man att leverera en 400 kV krafttransformator, kraftreaktorer och kontroll- och skyddssystem till en kraftstation i staten San Luis Potosi.

Enligt det tredje kontraktet kommer ABB att leverera ett nyckelfärdigt 400 kV Statisk Var-kompensering (SVC) till en transformatorstation i staten Aguascalientes, med leverans på bara 16 månader. SVC är särskilt lämpat att stabilisera nätverk omedelbart när störningar inträffar.

ABB har tagit ett antal kraftkontrakt tidigare i Mexiko. Sedan 2000 har företaget levererat 12 gasisolerade ställverk och 17 luftisolerade ställverk för transformatorstationer både till statliga kunder och industri-kunder. Dessutom har ABB levererat 12 SVC:s till CFE under de senaste tio åren.

Projektet kommer att drivas från Västerås, som är centrum för FACTS-teknologin inom ABB. Enheten FACTS är en del av Power Systems och har cirka 140 medarbetare. Flera av de kritiska komponenterna som ingår i den här leveransen tillverkas vid ABB:s fabriker i Ludvika.

ABB (www.abb.com) är ledande inom kraft- och automationsteknik. Våra lösningar förbättrar prestanda och minimerar miljöpåverkan för energiföretag och industrier. ABB-koncernens bolag verkar i omkring 100 länder och har ungefär 103 000 medarbetare.

Senast uppdaterad 2004-11-30
  •   Avbryt
   • Twitter
   • Facebook
   • LinkedIn
   • Weibo
   • Skriv ut
   • e-post
  •   Avbryt
  seabb364 ae8452c141352644c1256f5c00330b0f