ABB får beställning på kraftöverföring i Indien värd 48 MUSD

2002-09-30 – ABB har fått en beställning värd 48 MUSD på att konstruera, bygga och installera ett nytt kraftöverföringssystem som kommer att stärka Indiens kraftförsörjning.

Högspänningssystem ökar kapaciteten mellan nätverk

Kontraktet med Power Grid Corporation of India Ltd omfattar ett system för överföring av högspänd likström (HVDC), på 500 megawatt som ska länka samman två regionala nät som förser miljontals konsumenter med elkraft i östra och södra Indien.

”Vi har lett utvecklingen av HVDC-tekniken och förstår kundernas behov i projekt som det här,” säger Richard Siudek, vice vd och ansvarig för ABB:s division Utilities. ”Denna länk kommer att bidra till Power Grids gradvisa utbyggnad av det nationella kraftnätet. Samtidigt ger den fördelar på kort sikt genom att förbättra tillförlitligheten i de regionala kraftnäten”.

Projektet Vizag II HVDC ska installeras vid Gazuwaka, som ligger vid Vishakhapatnam på Indiens sydkust. Den kommer att uppföras bredvid en befintlig HVDC-station och kommer att öka kapaciteten för överföring av högspänd likström mellan väst- och östkustens kraftnät med 500 MW. Dessutom kommer systemet att stå för spännings- och frekvensstöd till båda kraftnäten vid störningar.

Vizag II ska tas i drift under början av 2005. Beställningen omfattar projektledning, omriktarstationernas uppförande och drifttagning samt utrustning inklusive tyristorventiler, omriktartransformatorer samt styrnings- och skyddssystem.

ABB har installerat mer än hälften av alla HVDC-system i världen, inklusive projekt i Nord- och Sydamerika, Afrika, Kina, Indien, Australien och Europa.

Den svenska delen av ordern innefattar: Övergripande projektansvar, systemansvar och design, tillverkning av tyristorventiler, kontroll- och skyddssystem och leverans av AC-filter utrustning.

ABB (www.abb.com) är ledande inom kraft- och automationsteknik. Våra lösningar förbättrar prestanda och minimerar miljöpåverkan för energiföretag och industrier. ABB-koncernens bolag verkar i mer än 100 länder och har ungefär 150 000 medarbetare runt om i världen.

Senast uppdaterad 2002-09-30
  •   Avbryt
   • Twitter
   • Facebook
   • LinkedIn
   • Weibo
   • Skriv ut
   • e-post
  •   Avbryt
  seabb364 a8f2d8c487b378e7c1256c440049c27c