ABB får beställning inom olja och gas värd 987 MUSD i ryska Fjärran Östern

2002-07-22 – ABB har tecknat ett kontrakt värd 987 MUSD med Exxon Neftegas Limited om att utveckla olje- och gasprocessanläggningar samt supportanläggningar vid källan på ryska ön Sakhalin, i Ochotska havet.

Erfarenhet från arbete i extrema väderförhållanden bidrog till ordern

ABB ska lägga ut huvuddelen av arbetet på ryska företag och arbeta tillsammans med Exxon Neftegas Limited för att kvalificera ryska underleverantörer. Projektet Sakhalin 1 ligger i linje med ABB:s fokus på projekt med högt förädlingsvärde och projekt med en högre andel med kostnadstäckning än fast pris. Projektet beräknas slutföras under 2005.

”Vår erfarenhet från att utvinna olja och gas i ogästvänliga miljöer, liksom från att genomföra stora projekt i Ryssland, var viktiga faktorer för att ABB skulle tilldelas denna order,” säger Gorm Gundersen, vice vd och ansvarig för ABB:s division Oil, Gas and Petrochemicals

ABB Lummus Global Moscow och VNIPINeft, ett ledande ryskt konstruktionsinstitut och en ABB-filial, ska ansvara för konstruktion av anläggningarna på land, tillståndsgivning, koordinering med övriga ryska konstruktionsinstitut, översättning, inköp och byggnation.

Kontraktet inkluderar projektering och konstruktion, inköp av utrustning och material, samt byggnation av produktions- och supportanläggningar på land för de tre källorna. Projektet Sakhalin 1 är den största utländska direktinvesteringsprojektet i Ryssland och har utvinningsbara resurser på ungefär 2,3 miljarder fat olja och 17 triljoner kubikfot gas. Det täcker tre fält till havs som innehåller stora olje- och gasreserver.

Exxon Neftegas Limited är huvudledare av det multinationella konsortiet Sakhalin 1 med en 30-procentig andel. Andra konsortiemedlemmar inkluderar det japanska företaget Sakhalin Oil and Gas Development Co. Ltd.; ONGC Videsh Ltd.; Sakhalinmorneftegas-Shelf; och RN-Astra.

ABB (www.abb.com) är världsledande inom kraft- och automationsteknik. Våra lösningar förbättrar prestanda och minimerar miljöpåverkan för energiföretag och industrier. ABB-koncernens bolag verkar i mer än 100 länder och har ungefär 152 000 medarbetare runt om i världen.


Senast uppdaterad 2002-07-22
  •   Avbryt
   • Twitter
   • Facebook
   • LinkedIn
   • Weibo
   • Skriv ut
   • e-post
  •   Avbryt
  seabb364 a8191b868a00bb7cc1256bfe0053f5dc