ABB-teknik ökar stålproduktionen

En serie order kommer att öka kundernas kapacitet och kvalitet

2005-06-07 - ABB, det ledande kraft- och automationsföretaget, meddelade att man tagit en serie kontrakt värda totalt omkring 30 miljoner dollar för leverans av SVC-anläggningar (static var compensator) för att förbättra ståltillverkarnas produktion i Kina, Iran, Italien, Ryssland, Spanien, Taiwan och Turkiet. Kontrakten har tagits under de fem första månaderna 2005.

ABB har mer än 400 installationer antingen i drift eller under konstruktion och är därmed världens främsta leverantör av SVC:er. Tekniken kommer att visas på den internationella mässan för kraftdistribution CIRED 2005, som hålls under tiden 6-9 juni i Turin, Italien.

"Den här tekniken är mycket efterfrågad av ståltillverkarna då de förbättrar produktiviteten för att tillgodose behovet av stål världen över", säger Michael Hirth, chef för affärsområdet ABB Power Technology Systems. "Normalt undertecknar vi cirka fyra kontrakt per år för den här typen av SVC-anläggning, men vi har redan åtta kontrakt för de första fem månaderna 2005".

SVC-anläggningen ökar överföringskapaciteten och stabiliserar kraftförsörjningen så att stålverken kan öka produktionen. Tekniken är en del av FACTS (Flexible AC Transmission Systems) från ABB som ökar säkerheten, kapaciteten och flexibilitet i kraftsystemen.

Den stora efterfrågan på stål - speciellt i Kina - driver på nya investeringar hos ståltillverkarna för att öka smältkapaciteten och förbättra kraftförsörjningen.

I mars 2005 signerades den största SVC:n som någonsin installerats för en ståltillverkare med en storlek på 310 MVAr i Turkiet. Anläggningen kommer att förse en av de största ljusbågsugnarna i världen och är planerad att tas i drift i februari 2006. Sedan tidigt 70-tal har ABB levererat mer än 200 SVC-installationer till stålindustrin världen över och man har en banbrytande tradition inom området. ABB är känd som teknik- och marknadsledande inom det växande området FACTS.

ABB (www.abb.com) är ledande inom kraft- och automationsteknik. Våra lösningar förbättrar prestanda och minimerar miljöpåverkan för energiföretag och industrier. ABB-koncernens bolag verkar i omkring 100 länder och har ungefär 102 000 medarbetare.


ABB Power Technologies
Johan Ulleryd
Tel: +46 21 32 49 94
Fax: +46 21 41 44 72
johan.ulleryd@se.abb.com

Senast uppdaterad 2005-06-08
  •   Avbryt
   • Twitter
   • Facebook
   • LinkedIn
   • Weibo
   • Skriv ut
   • e-post
  •   Avbryt
  seabb364 a729d88c2fecfc99c125701a001ddb4b