Nytt ledarskap hos ABB

ABB:s styrelse utnämner Jürgen Dormann till vd och koncernchef

2002-09-05 – ABB:s styrelse meddelade idag att Jürgen Dormann, styrelseordförande i ABB, med omedelbar verkan tar över det operativa ledarskapet inom ABB, med målet att höja implementeringstakten av företagets strategi.

Jörgen Centerman har avgått som ABB:s vd och koncernchef och som medlem av ABB:s styrelse.

Dormann sa att ABB under hans ledarskap ska fortsätta att fokusera på sina kärnaktiviteter inom kraft- och automationsteknik.

”ABB kommer att utnyttja sin utmärkta marknadsposition, sina kundrelationer och sin försäljningsorganisation, ” säger Dormann. ”Vi kommer motivera våra team till att utnyttja dessa styrkor, öka implementeringstakten och att höja effektiviteten i hur vi verkställer vår strategi.“

Dormann sa vidare: ”Samtidigt kommer vi jobba hårt för att återfå förtroendet från våra aktieägare, genom att lägga tonvikt på att förbättra det operativa resultatet och att öka transparensen i bolaget. ”

Dormann har varit medlem av ABB:s styrelse sedan 1998 och sedan november förra året varit dess ordförande. Han är dessutom styrelseordförande i Aventis, läkemedelsbolaget som han skapade och omfokuserade som vd och koncernchef. Aventis skapades vid sammanslagningen av Rhone-Poulenc och Hoechst, det tyska industriföretag som Dormann omstrukturerade under sina år som vd och koncernchef åren innan sammanslagningen.

ABB håller en telefonkonferens för media idag, den 5 september 2002, kl 18.15 Central European Time. Deltagarna kan ringa +41 91 610 41 11.

ABB (www.abb.com) är världsledande inom kraft- och automationsteknik. Våra lösningar förbättrar prestanda och minimerar miljöpåverkan för energiföretag och industrier. ABB-koncernens bolag verkar i mer än 100 länder och har ungefär 150 000 medarbetare runt om i världen.

Senast uppdaterad 2002-09-05
  •   Avbryt
   • Twitter
   • Facebook
   • LinkedIn
   • Weibo
   • Skriv ut
   • e-post
  •   Avbryt
  seabb364 a678d7a24e01a8bac1256c2b00599bdd