ABB tar servicekontrakt till massafabrik på 29 miljoner dollar

2004-09-22 - Fullserviceavtal avser en andra anläggning för Carter Holt Harvey-koncernen

ABB, det ledande kraft- och automationsföretaget, meddelade idag att man tecknat ett fullserviceavtal med Carter Holt Harvey Pulp & Paper, ett ledande australiensiskt-asiatiskt skogsföretag som producerar träprodukter, massa och papper och förpackningsmaterial.

Det femåriga kontraktet, som är värt mer än 29 miljoner US-dollar, omfattar all service för driftsäkerhet och underhåll till massabruket Tasman i Kawerau, Nya Zeeland. 2003 tecknade ABB ett avtal på 50 miljoner US-dollar gällande ansvaret för service vid Carter Holt Harveys bruk i Kinleith, Nya Zeeland.
"Det här kontraktet pekar på det stora värdet av den service som vi erbjuder", säger Dinesh Paliwal, chef för ABB Automation Technologies. "Genom att bygga vidare på vårt framgångsrika partnerskap vid Kinleith-anläggningen har Carter Holt Harvey utökat vårt ansvar till en andra anläggning och vi är glada över det fortsatta förtroendet som kommit ut från våra insatser".

"Det här avtalet gör att vi kan bygga en mer konkurrenskraftig verksamhet och hjälper oss att fokusera på vår kärnverksamhet", tillägger Carter Holt Harvey Pulp & Papers verkställande direktör, Brice Landman. "Sedan ABB började leverera underhåll vid vårt Kinleith-bruk har vi uppnått betydande produktionsvinster och sänkta kostnader. Vi förväntar oss att se liknande fördelar vid Tasman".
Tasman-bruket producerar omkring 270 000 ton specialtillverkade massaprodukter årligen för högkvalitativt papper, mjukpapper och för marknaden för byggnadsprodukter.

Det nya fullserviceavtalet är ett prestationsbaserat avtal avpassat för utrustningens effektivitet, underhållskostnader och lagervärde för reservdelar för underhåll. ABB kommer att handha all underhållsservice vid Tasman-bruket och hantering av reservdelslager.

ABB (www.abb.com) är världsledande inom kraft- och automationsteknik. Företagets lösningar förbättrar miljöpåverkan för energiföretag och industrier. ABB-koncernens företag verkar i mer än 100 länder och har cirka 105.000 anställda.

Senast uppdaterad 2004-09-22
  •   Avbryt
   • Twitter
   • Facebook
   • LinkedIn
   • Weibo
   • Skriv ut
   • e-post
  •   Avbryt
  seabb364 a2bd6058af501c3cc1256f1700396976