ABB förser ”världens åttonde underverk” med el

2004-03-23 - Tekniken ordnar med tillförlitlig elförsörjning till två konstgjorda öar

ABB, det ledande kraft- och automationsföretaget, meddelade idag att man har skrivit under ett kontrakt värt 30 miljoner US-dollar med Dubai Electricity and Water Authority (DEWA) för en transformatorstation och ett gasisolerat ställverk för att leverera elkraft till två konstgjorda öar döpta till "Världens åttonde underverk".

"Vi är mycket glada över att få hjälpa DEWA att hålla jämna steg med den snabbt ökande efterfrågan på kraft i Förenade Arabemiraten", säger Peter Smits, chef för divisionen Power Technologies. "ABB:s avancerade lösningar för transformatorstationer och ställverk kommer att garantera tillförlitlig leverans av kraft till detta prestigefyllda projekt".

Synliga från rymden kommer de palmklädda öarna Jumeirah och Jebel Ali att hysa ett dussintals lyxhotell, exklusiva villor och våningar, marinor, köpcentra och rekreationsmöjligheter när det är slutfört 2007. De konstgjorda öarna kommer att tillverkas av 100 miljoner kubikmeter sten och sand och öka Dubais strandlinje med 120 kilometer.

Enligt kontraktet kommer ABB att konstruera, tillverka, montera, testa och ta i drift ett nyckelfärdigt ställverk och leverera ett 132-kilovolts gasisolerat ställverk, skyddspaneler, elektriska och mekaniska reservutrustningar och en 20-kilometer lång 132-kilovolts XLPE-kabel. ABB kommer också att ta hand om all nödvändig byggnation och avsluta kontraktet inom tolv månader.

ABB är världsledande inom området transformatorstationer för överföring och distribution med mer än 2 500 levererade transformatorstationer de senaste tio åren.

ABB (www.abb.com) är ledande inom kraft- och automationsteknik. Våra lösningar förbättrar prestanda och minimerar miljöpåverkan för energiföretag och industrier. ABB-koncernens bolag verkar i omkring 100 länder och har ungefär 115 000 medarbetare.

Senast uppdaterad 2004-03-23
  •   Avbryt
   • Twitter
   • Facebook
   • LinkedIn
   • Weibo
   • Skriv ut
   • e-post
  •   Avbryt
  seabb364 9560a57d8fd13abdc1256e600040ed0b