ABB-teknik hjälper till att öka Norges gasexport

2004-08-25 – ABB, det ledande kraft- och automationsföretaget, meddelade idag att man tagit två order för automationsteknik på totalt 28 miljoner dollar hos det ledande energiföretaget Norsk Hydro för att försörja det gigantiska gasfältet Ormen Lange utanför den norska kusten.

Order värda 28 miljoner dollar har undertecknats för det gigantiska gasfältet Ormen Lange

ABB kommer att leverera automations-, säkerhets- och informationssystem för att hjälpa till att kontrollera och förbättra flödet av komprimerad naturgas genom en 1 200 kilometer lång rörledning till Storbritannien. Enligt det bifogade kontraktet kommer ingenjörer från ABB att handha konfiguration och applikationsprogrammering i samarbete med specialister vid Ormen Langes centraliserade teknikteam. När rörledningen tas i drift under 2007 kommer cirka 20 procent av Norges naturgasexport att levereras via länken.

”ABB:s avancerade automationsteknik spelar en väsentlig roll vid utvecklingen av ett av världens största gasfält på den norska kontinentalsockeln”, säger Dinesh Paliwal, chef för divisionen ABB Automation Technologies. ”Vi är glada över att våra långsiktiga relationer med Norsk Hydro har lett till den här betydelsefulla nya ordern”.

Det aktuella arbetet är ABB:s andra större erkännande för Ormen Lange-projektet på tre månader. I maj meddelade ABB en order på 22 miljoner dollar för leverans av elektriska styrsystem för en gasförädlingsanläggning nära kusten som kommer att försörja gasfältet. ABB i Sverige kommer att leverera automationssystemen till projektet.

ABB (www.abb.com) är ledande inom kraft- och automationsteknik. Våra lösningar förbättrar prestanda och minimerar miljöpåverkan för energiföretag och industrier. ABB-koncernens bolag verkar i mer än 100 länder och har ungefär 105 000 medarbetare runt om i världen.

Senast uppdaterad 2004-08-26
  •   Avbryt
   • Twitter
   • Facebook
   • LinkedIn
   • Weibo
   • Skriv ut
   • e-post
  •   Avbryt
  seabb364 8a0fc71d4b3c6bb3c1256efc00213a9c