ABB Sverige säljer sina aktier i ABB KMT Waterjet Systems AB

2004-06-24 – ABB meddelar idag att deras svenska verksamhet säljer 51 procent av aktierna i företaget ABB KMT Waterjet Systems AB till den andra ägaren av verksamheten, KMT.

Samtidigt tecknar ABB Sverige och KMT ett långsiktigt samarbetsavtal i vilket ABB blir leverantör av robotar till KMT

Avyttringen följer ABB:s strategi inom affärsområdet Manufacturing Automation som innebär att försäljningen av systemlösningar i allt större grad kommer att ske genom externa systemleverantörer. Detta är ett led i ABB:s fokus på produkter och att inrikta egen systemverksamhet på ett fåtal stora applikationsområden till främst fordonsindustrin och dess underleverantörer. Verksamheten inom vattenskärning kommer fortsatt vara en viktig kanal till marknaden för ABB:s produkter.

”Vi ser att med dessa åtgärder kommer verksamheten att få en tydlig ägare som snabbt kan utveckla flera områden inom materialbearbetning ”, säger Pontus Westrup, ansvarig för verksamheten Automotive & Manufacturing Industries inom ABB. ”Vattenskärning kommer att vara en del av vårt erbjudande mot underleverantörer till fordonsindustrin”.

ABB KMT Waterjet Systems AB skapades 1991 och hette då ABB I-R Waterjet Systems AB. Namnet byttes efter att KMT förvärde Ingersoll-Rand del av företaget under 2003. Verksamheten har levererat cirka 400 anläggningar sedan den startade. Verksamheten omsatte 164 miljoner kronor under 2003 och var lönsam.

”Waterjet är en välskött verksamhet, som ligger i linje med KMT:s strategiska inriktning,” säger Lars Bergström, VD och koncernchef i KMT. ”Jag ser att vi kommer att utveckla verksamheten och i framtiden erbjuda ett bredare utbud än idag”.

ABB (www.abb.com) är ledande inom kraft- och automationsteknik. Våra lösningar förbättrar prestanda och minimerar miljöpåverkan för energiföretag och industrier. ABB-koncernens bolag verkar i mer än 100 länder och har ungefär 113 000 medarbetare runt om i världen.

Senast uppdaterad 2004-06-28
  •   Avbryt
   • Twitter
   • Facebook
   • LinkedIn
   • Weibo
   • Skriv ut
   • e-post
  •   Avbryt
  seabb364 8725b99a06456ddac1256ebd002023b7