Prevas sluter samarbetsavtal med ABB inom Industrial IT

2002-10-09 -- Prevas och ABB har slutit ett samarbetsavtal som innebär att Prevas blir en partner vid integrering av system och produkter inom ramen för ABB:s koncept Industrial IT. Parterna ska erbjuda produkter och lösningar som sömlöst integrerar kundernas produktions- och affärssystem i realtid, i syfte att optimera kundernas affärsprocesser.

”ABBs redan långvariga och framgångsrika samarbete med Prevas fortsätter nu inom ramen för Industrial IT,” säger Hans Holmström, ansvarig för Industrial IT på ABB Automation Technology Products. ”Vi kombinerar Prevas breda IT-kunnande inom tillverkande industri med ABB:s industriella kompetens och konceptet Industrial IT. Det nya partnerskapet har redan gett utdelning i form av en större beställning från Sandvik. Vi tror att potentialen för att det ska bli många fler är god.”

”Samarbetet med ABB ger oss nya möjligheter och konkurrensfördelar eftersom Industrial IT förkortar tiderna för systemimplementation och ger kunderna mera kostnadseffektiva lösningar,” säger Anders Englund, vd för Prevas. ”Vi har sedan starten 1985 genomfört många utvecklingsuppdrag för ABB och deltagit i ett flertal leveransprojekt. Vi har därigenom god kompetens om ABB:s produkter och har nu ett gott läge att tillsammans nå ut på marknaden, speciellt inom området produktionssystem som är ett spetskompetensområde för oss.”

Bakgrundsinformation ABB IndustrialIT
Genom Industrial IT har ABB förverkligat visionen att sömlöst integrera automations- och affärssystem i en och samma realtidsbaserade arkitektur. Nyckelord inom Industrial IT är integration, standardisering och öppenhet. Detta innebär att all utrustning, affärsprocesser, produktions-system, planeringssystem, affärssystem m m integreras och ger möjlighet till optimal åtkomst av rätt information i realtid. Kärnan i konceptet är plattformen, Aspect Integrator Platform, som både är en integrations-plattform och en utvecklingsmiljö. ABB:s produktportfölj anpassas nu successivt till konceptet Industrial IT. För mer information besök www.abb.com.

Om Prevas
Prevas är ett framgångsrikt konsultföretag inom IT området och har idag cirka 250 medarbetare inom affärsenheterna Bioinformatics och Systems. Prevas är noterat på Stockholmsbörsens O-lista. Kännetecknande för Prevas lösningar är leveranssäkerhet och kvalitet till ett fast pris.
Se även www.prevas.se

ABB (www.abb.com) är ledande inom kraft- och automationsteknik. Våra lösningar förbättrar prestanda och minimerar miljöpåverkan för energiföretag och industrier. ABB-koncernens bolag verkar i mer än 100 länder och har ungefär 150 000 medarbetare runt om i världen.

Senast uppdaterad 2002-10-09
  •   Avbryt
   • Twitter
   • Facebook
   • LinkedIn
   • Weibo
   • Skriv ut
   • e-post
  •   Avbryt
  seabb364 814de2c3a6cfe401c1256c4d004496a8