ABB öppnar forskningscenter i Indien

2002-02-18 – ABB öppnade idag ett forsknings- och utvecklingscentrum i Bangalore för att fokusera på programvaruutveckling och industriell informationsteknik, eller Industrial IT. Med Industrial IT integrerar ABB hela företagets kraft- och automationsteknikerbjudande för att möjliggöra för kraft- och industrikunder att göra sina installationer mera effektiva.

Första av två forsknings- och utvecklingscentra i Asien som ska fokusera på industriautomationsteknik, eller Industrial IT

”Detta nya centrum för programvaruutveckling är en del av vårt program för att göra våra produkter mer intelligenta och är också en central del av vår strategi för Asien som en tillväxtmarknad på lång sikt,” säger Jörgen Centerman, ABB:s vd och koncernchef. ”Det stärker vårt åtagande att öka antalet produkter och tjänster som vi anpassar enligt Industrial IT för våra kunder.”

2001 hade ABB intäkter på 2,7 miljarder USD i Asien, samma nivå som 2000. Det hade 11 procent av medarbetarna i regionen. Att anpassa produkter och tjänster enligt Industrial IT är en rigorös process som behöver stödas av särskilda forskare. Detta inkluderar utveckling av programvara och att certifiera företagets produkter och tjänster så att de kan kombineras till intelligenta paketlösningar för kunderna.

Till exempel kan kunder inom papper och massa använda Industrial IT för att länka samman alla produkterna (motorer, ventiler, sensorer, manöverdon, etc.) i anläggningen med affärsprocesserna (ERP-system eller affärssystem etc.) som används för att styra fabriken. Detta skapar ökad kvalitet, effektivitet och produktion. I början av februari meddelade ABB att man hade anpassat fler än 3 000 produkter efter Industrial IT.

Markus Bayegan, ABB:s forskningschef, inviger centrat i Bangalore: ”Med denna nya FoU-anläggning kan vi dra fördel av Indiens starka ställning inom informationsteknik och programvaruutveckling.”

Det nya ABB-centrat, ett helägt dotterbolag beläget i teknikbyn International Technology Park (ITPL) i Bangalore, kommer till en början att sysselsätta 30-50 programmerare och ingenjörer.

ABB har 3 800 medarbetare i Indien, som arbetar inom hela spektrat av produkter, projekt och tjänster. ABB-koncernen investerar ungefär sju procent av intäkterna på tekniska innovationer – 654 MUSD per år på forskning och utveckling och 916 MUSD per år på orderrelaterad utveckling. ABB har fyra globala labb, hopkopplade i nätverk, i USA, Europa och Asien. Sammanlagt har ABB-koncernen ungefär 6 000 forskare.

ABB ska öppna ytterligare ett forsknings- och utvecklingscentra i Kina i mitten av 2002.

ABB (www.abb.com) är världsledande inom kraft- och automationsteknik. Våra lösningar förbättrar prestanda och minimerar miljöpåverkan för energiföretag och industrier. ABB har 155 000 medarbetare i mer än 100 länder.

Senast uppdaterad 2002-02-18
  •   Avbryt
   • Twitter
   • Facebook
   • LinkedIn
   • Weibo
   • Skriv ut
   • e-post
  •   Avbryt
  seabb364 6389f24a7e6de42ec1256b640036f31b