ABB tar hem order på 16 miljoner
US-dollar för kraftöverföring i Vietnam

2004-03-18 - Företagets första 500 kV-order på den expanderande vietnamesiska marknaden levererad från Västerås och Ludvika

ABB, det ledande kraft- och automationsföretaget, meddelade idag att man har tagit hem ett kontrakt värt 16 miljoner US-dollar för att leverera en transformatorstation på 500/220/110 kilovolt (kV) till Vietnam för att förstärka kraftöverföringen i södra delarna av landet.

Kontraktet för Tan Dinh transformatorstation, som erhållits av Southern Vietnam Power Project Management Board (SPPMB), en enhet inom det statsägda Electricity of Vietnam (EVN), kommer att förbättra kraftöverföringssystemets effektivitet och öka kraftförsörjningens pålitlighet i Ho Chi Minh City och andra områden i södra delarna av Vietnam.

"Kvaliteten på vår teknik, såväl som våra meriter från tidigare kontrakt, gjorde att vi fick vårt första 500 kV-kontrakt i Vietnam", säger Peter Smits, chef för divisionen Power Technologies. "Vietnams snabba tillväxt och investeringar i kraftprojekt gör landet till en av de mest intressanta 500 kV-marknaderna i Asien för ABB".

Projektet inkluderar konstruktion, tillverkning, provning och idrifttagning av transformatorstationen. Projektet beräknas vara slutfört inom 12 månader.

Ordern inkluderar bland annat en seriekompensator, krafttransformatorer, reaktorer, all högspänningsutrusting samt ställverksmaterial och design.

ABB är den globala marknadsledaren för transformatorstationer. Projektet leds av systemenheten i Västerås och i stort sett all utrustning levereras från Ludvika utom seriekompensatorn som levereras från Västerås.

ABB (www.abb.com) är ledande inom kraft- och automationsteknik. Våra lösningar förbättrar prestanda och minimerar miljöpåverkan för energiföretag och industrier. ABB-koncernens bolag verkar i omkring 100 länder och har ungefär 115 000 medarbetare.

Senast uppdaterad 2004-03-18
  •   Avbryt
   • Twitter
   • Facebook
   • LinkedIn
   • Weibo
   • Skriv ut
   • e-post
  •   Avbryt
  ABB:s transformatorstationer förbättrar effektiviteten i kraftöverföringssystemet och ökar pålitligheten i kraftförsörjningen. Bilden visar en typisk 500 kV-transformatorstation.
  seabb364 60567c656a0cbe9ac1256e5b00465c6f