ABB tecknar avsiktsförklaring med
Phillips Petroleum

2002-05-08 – ABB har tecknat en avsiktsförklaring, ett så kallat ”letter of intent”, med Phillips Petroleum Company Norway om att ingå ett långsiktigt kontrakt på underhålls- och modifieringsarbete på olje- och gasplattformar i Ekofish-fältet på Nordsjön.

Modifiering av plattformar i Nordsjön till ett värde av cirka 60 MUSD per år

De inledande villkoren för kontraktet är på fyra och ett halvt år med option på förlängning i tre tvååriga omgångar, med en potentiell livslängd på nästan elva år. Värdet på beställningen kommer att variera mellan åren, men i genomsnitt cirka 60 MUSD per år. ABB räknar med att bokföra ordern inom de närmaste månaderna, i avvaktan på slutförandet av kontraktsdokumenten.

”Vi ser avsiktsförklaringen med Phillips som ett erkännande av vår strategi på modifierings- och underhållsarbete i Norge, och en bekräftelse på ABB:s marknadsledande ställning på den här marknaden,” säger Gorm Gundersen, vice vd och chef för ABB:s division Oil, Gas and Petrochemicals (Olja, gas och petrokemi).

När beställningen är klar kommer ABB att ha kontrakt på totalt 43 plattformar och tre landbaserade anläggningar i Norge, fördelade på tre stora kunder: Norsk Hydro, Statoil och Phillips Petroleum. Kontraktet med Phillips omfattar projektledning, konstruktion, tillverkning och idrifttagning och kommer att omfatta cirka 300 personer på land och 300 personer till havs. Arbetet beräknas starta omedelbart.

Förra veckan fick ABB en beställning värd 330 MUSD från Statoil i Norge på underhåll och modifiering av sex olje- och gasplattformar på Nordsjön samt en processanläggning till lands.

ABB (www.abb.com) är världsledande inom kraft- och automationsteknik. Våra lösningar förbättrar prestanda och minimerar miljöpåverkan för energiföretag och industrier. ABB har 152 000 medarbetare i mer än 100 länder.

Senast uppdaterad 2002-05-08
  •   Avbryt
   • Twitter
   • Facebook
   • LinkedIn
   • Weibo
   • Skriv ut
   • e-post
  •   Avbryt
  seabb364 5ff016d86fc01ef1c1256bb3003aba44