Ny forskningschef för ABB Sverige

2005-11-16 – Bazmi Husain, 47, är från och med den 1 januari 2006 ny forskningschef för ABB Sverige samt chef för ABB:s globala forskningslab Automation Technologies. Han kommer närmast från en tjänst som chef för ABB:s forskningscenter i Bangalore, Indien.

Bazmi Husain har arbetat inom ABB sedan 1981. Han har mångårig erfarenhet från den affärsdrivande verksamheten inom automationsområdet på ABB och har haft ledande befattningar i över tio års tid. Bazmi Husain har tjänstgjort för ABB i bland annat Indien, USA och Singapore. Han efterträder Charlotte Brogren som sedan den 1 maj 2005 är global forskningschef för ABB:s affärsområde Robotics.

Vare sig Sverige eller forskningscentret i Västerås är nytt för Bazmi Husain.

”Vi har redan haft ett gott samarbete under många år. Jag känner mig priviligerad att få leda en verksamhet som har bidragit med så många viktiga produkter till den industriella världen, till exempel industrirobotar, Motorformer och HVDC Light”, säger Bazmi Husain, som kommer att bosätta sig med sin familj i Västerås.

”Forskningen inom ABB är mycket viktig och därför känns det väldigt bra att Bazmi Husain tar på sig den här rollen,” säger Sten Jakobsson, vd för ABB Sverige. ”Han är tekniskt kvalificerad, har erfarenhet både från den operativa verksamheten och från forskningsområdet samt har ett stort nätverk inom ABB globalt. Dessutom är han en duktig ledare”.

ABB Sverige (www.abb.se) har drygt 9 000 medarbetare och finns på 30 orter. Företaget är en ledande leverantör av produkter och system för kraftöverföring samt process- och industriautomation. Stora verksamhetsorter är Västerås, med cirka 5000 medarbetare, och Ludvika med cirka 2 400 medarbetare. Med ABB Business Centers på tio orter i Sverige erbjuder ABB ökat kundvärde genom lokal närvaro.

ABB (www.abb.com) är ledande inom kraft- och automationsteknik. Våra lösningar förbättrar prestanda och minimerar miljöpåverkan för energiföretag och industrier. ABB-koncernens bolag verkar i omkring 100 länder och har ungefär 103 000 medarbetare.

För mer information kontakta:
ABB Sverige
Christine Gunnarson
Tel: 021-32 32 32
E-post: press@se.abb.com

Senast uppdaterad 2005-11-16
  •   Avbryt
   • Twitter
   • Facebook
   • LinkedIn
   • Weibo
   • Skriv ut
   • e-post
  •   Avbryt
  seabb364 573331604c7459a3c12570bb0034a060