ABB får kraftbeställning värd 44 MUSD i Nigeria

2002-04-18 -- ABB har fått beställningar värda 44 MUSD från Nigerias statsägda National Electric Power Authority (NEPA) på två kraftöverförings- och kraftdistributionsprojekt för att uppgradera landets infrastruktur för elförsörjning.

Kraftnätsprojekt för att utöka och förbättra existerande infrastruktur

”Arbetet är avgörande för den fortsatta utvecklingen av Nigerias kraftsektor och kommer att förbättra den övergripande kapaciteten, effektiviteten och tillförlitligheten i landets kraftöverförings- och eldistributionssystem,” säger Richard Siudek, vice vd och chef för ABB:s division Utilities. ”ABB är en stor leverantör och entreprenör för NEPA och har de förmågor och den lokala kunskap som behövs för effektiv leverans av sådana mångfacetterade och utmanande projekt.”

I ett större tvåårigt projekt värt 34 MUSD ska ABB konstruera och bygga en 132 kilometer lång 330-kilovolts kraftöverföringsledning som knyter samman städerna Benin och Onitsha i södra Nigeria. Kontraktet inkluderar en 2,5 kilometer lång kraftöverföringsledning över floden Niger och installation av en fiberoptisk kabel i ledningen för att förstärka landets tele- och datakommunikation. Projektet beräknas vara klart andra kvartalet 2003.

Ett andra projekt på 10 MUSD gäller snabbrenovering av nittiotvå 330-kilovolts- och 132-kilovoltsbrytare i sju olika kraftöverförings- och distributionsställverk i Nigeria. Förutom att leverera reservdelar samt en rad högspänningskomponenter ska ABB tillhandahålla teknisk utbildning för NEPA:s ingenjörer. Projektet beräknas vara klart i augusti 2002.

Uppgraderingarna är en del i den nigerianska regeringens plan att stödja landets ekonomiska utveckling. Projekten inkluderar återställande och utökning av kraftöverförings- och kraftdistributionssystem.

ABB (www.abb.com) är världsledande inom kraft- och automationsteknik. Våra lösningar förbättrar prestanda och minimerar miljöpåverkan för energiföretag och industrier. ABB har 155 000 medarbetare i mer än 100 länder.

Senast uppdaterad 2002-04-18
  •   Avbryt
   • Twitter
   • Facebook
   • LinkedIn
   • Weibo
   • Skriv ut
   • e-post
  •   Avbryt
  seabb364 503e1c400b904cbdc1256b9f00291295