Endesa valde ABB:s driftledningssystem

2002-02-08 – ABB har fått en beställning från det ledande spanska kraftföretaget Endesa S.A., värd 4,5 miljoner Euro (cirka 40 miljoner kronor) för ett nytt driftledningssystem. Det nya systemet erbjuder Endesa en bättre koordinering av kraftproduktionen från sin nya driftledningscentral i Madrid, samt enligt Endesa, en förbättring av resultatet med mer än 20 miljoner Euro per år. Det nya systemet börjar användas i slutet av 2002.

Ett integrerat IT-system minskar kostnader för Endesa

ABB:s IT-system erbjuder effektivare integration av arbetsprocesser inom ett företag. Det knyter samman driftoperatörer och försäljare, vilket förbättrar deras kommunikation och beslutsunderlag. Det levererade systemet erbjuder en fullständig kontroll av Endesas kraftstationer och samtidigt en koordinering av verksamheten vid företagets alla driftcentraler. Endesa kommer därmed att kunna minska sin bränslekonsumtion samt förbättra rörligheten och snabbheten att möta kraven på den spanska elmarknaden.

”Den nära sammankopplingen av styrningen av kraftstationerna och operatörerna möjliggör för Endesa att förbättra sin marknadsposition”, säger Richard Siudek, chef för ABB Utilities. ”Det här projektet är ett gott exempel på hur en integration av realtidsinformation över hela företaget resulterar i ett större värde för våra kunder.”

En bättre driftplanering av kraftgenereringen är av stor betydelse för företag som opererar på avreglerade marknader och utför en integrerad elhandel över flera länder och regioner. ABB:s IT-lösningar för sådana applikationer används över hela världen, och särskilt i USA, där ABB system hanterar 50 procent av den producerade elkraften.

ABB är världsledande inom kraft- och automationsteknik. Våra lösningar förbättrar prestanda och minimerar miljöpåverkan för energiföretag och industrier. ABB har 160 000 medarbetare i mer än 100 länder.
Senast uppdaterad 2002-02-08
  •   Avbryt
   • Twitter
   • Facebook
   • LinkedIn
   • Weibo
   • Skriv ut
   • e-post
  •   Avbryt
  seabb364 3fd8d8e467ad2c7bc1256b5a004f7275