ABB får beställning värd 44 MUSD på att uppgradera kraftnätet i Chicago


2001-09-24 – ABB har fått beställning på en nyckelfärdig transformatorstation, värd 44 MUSD (cirka 470 miljoner kronor), från Commonwealth Edison (ComEd), ett av de största kraftbolagen i USA. Den nya stationen byggs för att möta ökande efterfrågan på elkraft i centrala Chicago.

Amerikanska kraftbolaget Commonwealth Edison använder ABB-teknik för att förbättra kapacitet och tillförlitlighet i eltillförseln till Chicagos affärsdistrikt

”Vi har arbetat i partnerskap med ComEd i att definiera en femårsplan med förändringar av Chicagos kraftnät för att garantera tillförlitliga och konkurrenskraftiga elleveranser,” säger Richard Siudek, vice vd och ansvarig för ABB:s energidivision (ABB Utilities). ”Beställningen är en del i denna plan och utvecklad från vårt initiala arbete med att motverka rullande strömavbrott i staden. Vårt nära samarbete med ComEd ger dem effektiv och samordnad tillgång till ABB:s tjänster samtidigt som det ger oss återkommande beställningar.”

Enligt villkoren för överenskommelsen inkluderar ABB:s leverans utveckling av koncept, konstruktion, leverans av utrustning, installation och driftsättning av transformatorstationen De Koven, som planeras vara klar och i drift i maj 2002.

Efter strömavbrotten sommaren 1999 använde ABB:s ingenjörer avancerade modellerings- och simuleringstekniker för att hjälpa ComEd utforma ett nät kapabelt att omleda kraften runt varje störning som skulle kunna uppstå i nätet. Detta inkluderade ett snabbt uppförande av en ny transformatorstation och större utbyggnader av fyra andra.

”Detta projekt, tillsammans med vår bevisade förmåga att tillhandahålla konkurrenskraftiga lösningar, avspeglar de enorma möjligheter ABB har när avreglering och förnyelse av infrastrukturen fortsätter i USA,” säger Siudek.

ABB (www.abb.com) är världsledande inom kraft--och automationsteknik vilket möjliggör anläggningar och industrier att förbättra sin prestation och minimera dess miljöpåverkan. ABB har 160 000 medarbetare i mer än 100 länder.

(SLUT)

  •   Avbryt
   • Twitter
   • Facebook
   • LinkedIn
   • Weibo
   • Skriv ut
   • e-post
  •   Avbryt
  seabb364 3efd69884f9152d9c1256ad10032166e