ABB får en beställning värd 93 MUSD på att bygga en gaskompressor i Algeriet


2001-08-13 ABB har erhållit ett kontrakt värt 93 MUSD (cirka 956 MSEK) på att konstruera och bygga en SC3 gaskompressorstation.

Kompressorstationen ska byggas vid gasledningen GPDF – Pedro Duran Farell Pipeline (tidigare GME pipeline), vilken är en av två ledningar som länkar samman Algeriet med Europa via en sjöledning under Gibraltarsundet.

Gasledningen ägs och drivs av det statligt ägda olje- och gasföretaget, Sonatrach. Förra månaden erhöll ABB ett kontrakt värt 70 MUSD på att uppgradera en viktig oljeledning i Algeriet, som också ägs och drivs av Sonatrach.

Kompressorstationen kommer att öka gasledningens flödeshastighet från 8 till 11 miljarder kubikmeter gas per år.

”Vi är mycket nöjda med att få arbeta tillsammans med Sonatrach för att förbättra den här värdefulla och viktiga gasledningens prestanda,” säger Gorm Gundersen vice vd i ABB och ansvarig för divisionen Olja, gas och petrokemi. ”Projektet upprätthåller ABB:s ledande marknadsposition i Nordafrika, och visar på vårt åtagande i området.

Projektet inkluderar även en kompressorstation i El Abiodh Sidi Cheikh, tillhörande bostadshus och utbyggnaden av avgångs- och ankomstterminalerna på Hassi R´Mel och El Aricha på den Marockanska gränsen.

Enligt kontraktet är ABB ansvarigt för konstruktion, anskaffning, tillverkning, idrifttagning och testkörning av anläggningen. Konstruktions arbetet sker vid ABB Lummus kontor i Milano medan tillverkningen ska utföras av Sarpi, som är ett samriskföretag mellan ABB och Sonatrach, som äger 50% vardera i företaget.

Projektet är planerat att slutföras inom 27 månader. Ordern speglar den starka position som ABB Lummus Global SpA i Italien har inom marknaderna för transportsystem av olja och gas, dessutom stärker den ABB:s närvaro i Nordafrika.

ABB (www.abb.com) betjänar tillverknings-, process och konsumentvaruindustrin samt energi-, olje- och gassektorn genom 160 000 medarbetare i mer än 100 länder.

  •   Avbryt
   • Twitter
   • Facebook
   • LinkedIn
   • Weibo
   • Skriv ut
   • e-post
  •   Avbryt
  seabb364 3ec645975f737f72c1256aa7002be4a8