ABB tar ett 190 MUSD-kontrakt i Polen

2004-01-19 -- Nya kompressorstationer kommer att öka kapaciteten av naturgas från ryska halvön Yamal

ABB, det ledande kraft- och automationsföretag, meddelade idag att man har skrivit på kontrakt värda 190 MUSD med polska investeraren Europol Gaz och pipeline-leverantören Bartimpex för konstruktion av två kompressorstationerför naturgasledningen mellan Yamal och Europa.

ABB kommer att bygga två nyckelfärdiga kompressorstationer nära de polska städerna Cieszanow och Szamotuly, var och en omfattande tre 25-MW turbo-kompressorenheter. Kontrakten inkluderar också ABB-komponenter för kontroll, automation och elektrotekniska system och fullständig projektledning inklusive konstruktion, inköp, systemmontering och idrifttagning.

"Det här projektet uppvisar en utmärkt förening av vår expertis inom automationskomponenter och kundprocesser inom olja- och gassektorn," säger Dinesh Paliwal, chef för ABB:s division Automation Technologies. "Vi är glada över att spela en nyckelroll i den här viktiga förbindelsen för att täcka det europeiska energibehovet."

Transportpipelinen mellan Yamal och Europa sträcker sig över 4 000 kilometer och förbinder rika naturgasfyndigheten på ryska halvön Yamal med västra Europa.

De två första kompressorstationerna längs den polska delen byggdes av ABB och har varit i drift under tre år. Den nuvarande investeringen i nya stationer kommer att hjälpa till att öka den årliga pipelinekapaciteten från nuvarande 20 miljarder kubikmeter till närmare 33 miljarder kubikmeter. Konstruktionen av de två nya kompressorstationerna kommer att börja tidigt i år och är planerad att färdigställas i mitten av 2005.

ABB (www.abb.com) är ledande inom kraft- och automationsteknik. Våra lösningar förbättrar prestanda och minimerar miljöpåverkan för energiföretag och industrier. ABB-koncernens bolag verkar i omkring 100 länder och har ungefär 120 000 medarbetare.

Senast uppdaterad 2004-01-19
  •   Avbryt
   • Twitter
   • Facebook
   • LinkedIn
   • Weibo
   • Skriv ut
   • e-post
  •   Avbryt
  seabb364 3a24845fd82b4a27c1256e200038393e