ABB tar order från europeisk bilindustri

Beställningen grundas på lång relation med den europeiska fordonsindustrin

2005-06-09 - ABB, det ledande kraft- och automationsföretaget, meddelade idag att man tagit en order värd cirka 100 miljoner kronor. Ordern innehåller till stora delar ABB-produkter såsom robotar och svetsutrustning.

ABB har återigen befäst sin ställning som strategisk leverantör till bilindustrin genom att i hård konkurrens ta hem en order hos en europeisk personbilstillverkare. Ordern gäller konstruktion, tillverkning samt installation och igångkörning av sammansättningsutrustning för tillverkning av bland annat dörrar. Det blir i huvudsak ABB:s enheter i Olofström och Göteborg som kommer att stå för genomförandet. Arbetet med att ta fram utrustningen påbörjas omedelbart. Allt ska vara levererat och igångkört under 2006.

"Det visar att våra produkter och system i högsta grad är konkurrenskraftiga och stärker vår ställning på marknaden. De senaste årens ansträngningar för att vara konkurrenskraftiga bär frukt nu, vi är en enhet med fantastiskt duktiga medarbetare som tillsammans med det globala ABB är rustade för att genomföra stora åtaganden mot våra kunder. Året har börjat lyckosamt och det känns bra för oss som jobbar här att våra gemensamma ansträngningar ger resultat", säger Kenneth Jonsson, platschef på ABB:s enhet i Olofström.

ABB:s verksamhet i Olofström ingår i ABB:s affärsenhet Automotive & Manufacturing, vilken utvecklar, producerar, marknadsför och servar kompletta system för pressmekanisering och karossammansättning för fordonsindustrin över hela världen.

"Ordern bekräftar att vår strategi att förlägga ABB:s globala utvecklingscentrum för sammansättnings-utrustning för tillverkning av dörrar, motorhuvar och bakluckor i Olofström är ett lyckosamt beslut", säger Pontus Westrup, chef för den svenska affärsenheten.

ABB (www.abb.com) är ledande inom kraft- och automationsteknik. Våra lösningar förbättrar prestanda och minimerar miljöpåverkan för energiföretag och industrier. ABB-koncernens bolag verkar i omkring 100 länder och har ungefär 102 000 medarbetare.


ABB Automation Technologies AB
Automotive & Manufacturing
Kenneth Jonsson
Platschef ABB Olofström
Tel: 0454 - 75 14 38
ABB Automation Technologies AB
Automotive & Manufacturing
Sven-Åke Kieninger
Kundansvarig
Tel: 0454 - 75 14 31

Senast uppdaterad 2005-06-09
  •   Avbryt
   • Twitter
   • Facebook
   • LinkedIn
   • Weibo
   • Skriv ut
   • e-post
  •   Avbryt
  seabb364 2c0de4bafc710480c125701b003d13b7