ABB ökar takten i satsningen
på Industrial IT

2002-02-06 – ABB ökar takten certifieringen av sina erbjudanden inom Industrial IT. Cirka 3000 produkter har certifierats som en del i ABB:s satsning på att förenkla integration och användning av hela sitt produktsortiment för kraft och industrikunder.

Tusentals produkter är nu certifierade enligt ny standard

Vid utgången av 2001 hade ABB certifierat 1000 produkter, vilket överträffade målet på 800 produkter.

”ABB:s teknologier utvecklas snabbt under en enhetlig struktur för informationshantering som omvandlar hela vårt produkterbjudande till ett integrerat modulsystem,” säger ABB:s vd och koncernchef Jörgen Centerman. ”Med Industrial IT kan våra kunder bygga skräddarsydda lösningar för för sin verksamhet, vilket hjälper dem att förbättra sin produktivitet.”

Industrial IT är ABB:s struktur för informationshantering baserat på en öppen industristandard som länkar samman ABB:s kraft- och automationsprodukter. Det innebär att produkterna blir lättare att konfigurera, installera, handha och underhålla i realtid. Målet är att kunderna ska kunna integrera industrisystem och informationsteknik genom att styra och hantera information om produktionsanläggningar och affärssystem.

Produkter enligt Industrial IT från ABB, eller deras samarbetspartners, levereras med programvara som innehåller detaljerad information om produkten – som manualer, ritningar, fjärrstyrningsgränssnitt och konfigureringsverktyg.

När en produkt certifieras enligt Industrial IT installeras (till exempel en sensor, robot, motor, transformator, etc), kan mjukvaran kopieras, klistras in och länkas in i kundens övervaknings- och kstyrsystem. Med ett enkelt musklick öppnas hela utbudet av information som behövs för att konfigurera, felsöka eller optimera en given komponent.

Den första produkten från en extern leverantör att bli certifierad enligt Industrial IT är en uppsättning program för underhåll, en del av IFS Applications från den svenska mjukvarutillverkaren IFS AB.

För ytterligare information, se frågor och svar till pressmeddelandet på www.abb.com
(endast på engelska).

ABB (www.abb.com) är världsledande inom kraft- och automationsteknik. Våra lösningar förbättrar prestanda och minimerar miljöpåverkan för energiföretag och industrier. ABB har 160 000 medarbetare i mer än 100 länder.

Senast uppdaterad 2002-02-06
  •   Avbryt
   • Twitter
   • Facebook
   • LinkedIn
   • Weibo
   • Skriv ut
   • e-post
  •   Avbryt
  seabb364 2a9cab013cf22dfcc1256b580030360b