En revolution i användarvänlighet

2004-03-23 ABB lanserar ett nytt styrsystem för industrirobotar – IRC5 – byggt på 30 års erfarenhet från världsledande robotteknik.

Styrsystemet är laddat med nya möjligheter för snabbare processer, kortare cykeltider och effektiv produktion. Systemet är uppbyggt i moduler som gör det lätt att anpassa efter kundens behov och är enkelt att använda inom ett brett område av tillämpningar. Det kraftfulla PC-verktyget och den grafiska programmeringsenheten gör IRC5 till en revolution i användarvänlighet.

Kraftfullt styrsystem
ABB är nummer ett på världsmarknaden när det gäller rörelsestyrning och lanserar nu marknadens mest konkurrenskraftiga styrsystem. IRC5 har en ny kraftfull funktion, MultiMove, som kan av styra upp till fyra robotar och totalt 36 axlar från ett enda styrsystem. Det gör det möjligt att enkelt kombinera robotar av olika modell och storlek. "I själva verket medger MultiMove tillämpningar som tidigare inte var möjliga, till exempel att flera robotar bearbetar samma detalj. För våra kunder innebär det framför allt minskade cykeltider och ökad produktivitet", säger Kai Wärn, chef för ABB:s enhet Robotics & Manufacturing.

Modulsystem kräver mindre investering
IRC5 är moduluppbyggt med separata moduler för styrning och drivning. Detta innebär att golvyta sparas genom stor flexibilitet för användaren när det gäller placering av modulerna. Vid behov av ökad produktionskapacitet är det enkelt att lägga till fler robotar eller fler funktioner i det befintliga systemet. Alla anslutningar är åtkomliga från framsidan, vilket gör systemet mycket användarvänligt och sparar tid och pengar för kunden.

En flexibel lösning
FlexPendant, ABB:s nya grafiska programmeringsenhet, är en del av IRC5-paketet. Bildskärmen är Windows-baserad med skräddarsydda menyer, pekskärm och ergonomisk design. FlexPendant erbjuder förbättrad språksupport (inklusive asiatiska språk) och en mängd kundanpassade möjligheter med användning av de senaste programverktygen från Microsoft.

ABB (www.abb.com) är ledande inom kraft- och automationsteknik. Våra lösningar förbättrar prestanda och minimerar miljöpåverkan för energiföretag och industrier. ABB-koncernens bolag verkar i omkring 100 länder och har ungefär 115 000 medarbetare.

Senast uppdaterad 2005-12-20
  •   Avbryt
   • Twitter
   • Facebook
   • LinkedIn
   • Weibo
   • Skriv ut
   • e-post
  •   Avbryt
  seabb364 2407951b7a7368cac1256e6000407374