ABB får beställning värd 35 MUSD på transformatorer till Syrien

2003-01-07 – ABB meddelar idag att de har fått ett kontrakt värt 35 MUSD på att konstruera och bygga sex högspända transformatorstationer i Syrien för att uppgradera landets kraftnät.

ABB i Indiens största exportorder hittills kommer att modernisera kraftnät

Kontraktet med Public Establishment of Electricity for Generation and Transmission (PEEGT), Syriens kraftgenererings- och distributionsföretag, gäller för att bygga transformatorstationer i Dera, Al-Fayha, Bebila, Telhamis, North Aleppo och Sarakeb. Transformatorstationerna spelar en viktig roll i att stärka krafttillgången i dessa städer samt stärka Syriens kraftnät.

”ABB har en bra position för att hjälpa Syrien möta dess växande kraftbehov,” säger Peter Smits, ansvarig för ABB:s division Power Technologies. ”Vårt globala nätverk möjliggör för oss att leverera exklusiv teknik snabbt och effektivt”.

Projektet innehåller konstruktion, anskaffning, tillverkning och att tillhandahålla utrustning för sex 230/66/20kV transformatorstationer.

Det är ABB i Indiens största exportorder hittills. ABB kommer att leverera krafttransformatorer, instrumenttransformatorer, utomhusbrytare, mellanspänningsställverk samt kontroll- och reläpaneler från sina fabriker i Vadodara, Nashik och Bangalore. Projektet finansieras av European Investment Bank och kommer att vara klart om två år.

Det här är den andra stora beställningen från Syrien under det senaste året. I december 2001 fick ABB en beställning värd 17 MUSD från PEEGT på att förbättra krafttillgången i industriområdena Aleppo, Homs och Damascus.

ABB (www.abb.com) är världsledande inom kraft- och automationsteknik. Företagets lösningar förbättrar prestanda och minimerar miljöpåverkan för energiföretag och industrier. ABB-koncernens företag verkar i mer än 100 länder och har cirka 146 000 anställda.

Senast uppdaterad 2003-01-15
  •   Avbryt
   • Twitter
   • Facebook
   • LinkedIn
   • Weibo
   • Skriv ut
   • e-post
  •   Avbryt
  seabb364 2298a4bd0f485446c1256ca7003c61dc