ABB erhåller kraftöverföringsorder värd 17 MUSD i Laos


2001-07-19 -- ABB har erhållit en order värd 17 miljoner dollar (cirka 180 miljoner SEK) och ska konstruera och bygga en 340 kilometer lång kraftöverföringsledning, samt ett kraftdistributionsnät på 282 kilometer. Detta är en del av ett pågående initiativ för att uppgradera Laos infrastruktur med avseende på elförsörjningen av landsbygden.

ABB får ett stort projekt för elförsörjning av landsbygden

Beställningen kommer från Electricité du Laos (EDL), ett statsägt kraftföretag och projektet ska enligt planerna slutföras inom två år. Projektet är finansierat av Asian Development Bank.

”Det här projektet är ett utmärkt exempel på hur ABB kan hjälpa ett nationellt kraftföretag planera och implementera ett hållbart elförsörjningsprogram”, säger Richard Siudek vice vd i ABB och ansvarig för divisionen Energi. ”Ett snabbt färdigställande av kraftnätet möjliggör för EDL att fokusera sina resurser på att leverera el till landsbygden, där det finns ett behov av el för att skapa ekonomisk tillväxt och förbättra levnadsstandarden.

Den underutvecklade infrastrukturen på landsbygden i Laos har varit ett hinder för ekonomisk tillväxt. Enligt Siudek kommer ABB utnyttja sin expertis när det gäller elförsörjning av landsbygd, vilken erhållits genom projekt i delar av Afrika, Sydamerika och andra delar av Sydostasien. Detta innebär en kortare tidplan för uppförandet av det utvidgade elnätet i Laos norra provinser Luang Prabang, Xayaburi, Vientiane, Xaisomboun, Xieng-Khonuang. Projektet kommer öka antalet elförsörjda byar i Laos med cirka tre procent.

ABB ska uppföra och driftsätta en dubbel kraftöverföringsledning med en längd av 340 kilometer och 115 kilovolt (kV), samt ett distributionsnät på 282 kilometer och 34,5 kV inklusive distributionstransformatorer. Ett team av ABB ingenjörer från Spanien och Tyskland kommer genomföra projektet.

  •   Avbryt
   • Twitter
   • Facebook
   • LinkedIn
   • Weibo
   • Skriv ut
   • e-post
  •   Avbryt
  seabb364 1019881a48b02e35c1256a8e002fc10d