ABB tar ett automationsprojekt i Kina värt 40 miljoner US-dollar

2004-06-09 - Kontroll-, driv- och elsystem för att försörja världens största pappersmaskin. Industrial IT 800xA från Västerås

ABB, det ledande kraft- och automationsföretaget, meddelade idag att man har tagit ett kontrakt värt 40 miljoner US-dollar för att leverera processautomation, drivsystem, kvalitets-kontrollsystem, elektrifiering och tillhörande service till Asia Pulp and Paper Co. Ltd. i Kina.

ABB:s teknik kommer att främja installationen av en ny finpappersmaskin vid fabriken JiangSu Gold East i Dagang, som ligger cirka 20 mil väster om Shanghai och där ABB var huvudleverantör under byggandet av den nya fabriken 1999. Den nya pappersmaskinen, med en planerad kapacitet på 2 970 ton per dag, kommer att vara världens största vad gäller installerad el på 120 megawatt. Man planerar att starta maskinen i mars 2005.

"Vi är glada över att vårt långa samarbete med Asia Pulp and Paper har utökats till att gälla den här expansionen", säger Dinesh Paliwal, chef för divisionen Automation Technologies. "Genom att arbeta tillsammans har vi använt vår förenade sakkunskap av papperstillverkning och automation för att skapa en av de största och mest avancerade produktionsresurserna för finpapper i Kina".

Den integrerade automationslösningen omfattar nya tekniker såsom ABB:s Industrial IT Extended Automation System 800xA från Västerås och nytt ACS 800 drivsystem för att optimera drift och kontroll av pappersmaskinen. Ett kvalitetskontrollsystem, inkluderande sex scanners, kommer att stå för snabb och noggrann mätning av papperet som produceras.

För eldistribution och processelektrifiering kommer ABB att leverera 110 kV och 35 kV gasisolerade ställverk, 6 kV mellanspänningsställverk, likaväl som kontrollsystem för nätverk, kraft- och distributionstransformatorer, intelligenta 400 V lågspänningsställverk, högspännings- och lågspänningsmotorer, drivsystem för singeldrift samt installation. Omfattningen av ABB:s kontrakt inkluderar också projektgenomförande.

ABB (www.abb.com) är ledande inom kraft- och automationsteknik. Våra lösningar förbättrar prestanda och minimerar miljöpåverkan för energiföretag och industrier. ABB-koncernens bolag verkar i omkring 100 länder och har ungefär 113 000 medarbetare.

Senast uppdaterad 2004-06-09
  •   Avbryt
   • Twitter
   • Facebook
   • LinkedIn
   • Weibo
   • Skriv ut
   • e-post
  •   Avbryt
  seabb364 0f646c2dd1c7edb4c1256eae004b0e92