Outsourcingavtal mellan ABB Sverige och Capgemini Sverige klart

2004-06-23 - Avtalet gäller utveckling, förvaltning och support av tjänster för IT-applikationer.

I dag undertecknades avtalet mellan Capgemini Sverige AB och ABB Sverige om att Capgemini genom en outsourcingaffär tar över den svenska enheten Business Systems med cirka 300 medarbetare. Verksamheten omsätter cirka 340 miljoner kronor varav ungefär hälften på ABB Sverige. Det ger Capgemini en uppskattad ökning av affärsvolymen med i storleksordningen 1,5 miljarder kronor under den femåriga avtalsperioden. Avtalet kommer att omfatta leverans av IT-tjänster i form av utveckling, förvaltning och support av IT-applikationer.

Affären ligger i linje med ABB:s fokusering på kärnområdena kraft och automation. Ambitionen är att Capgemini ska stödja ABB Sverige i arbetet med att vidareutveckla processer och arbetssätt inom IT.

"Vi ser att vi kan sänka våra totala IT-kostnader och samtidigt fortsätta att vidareutveckla IT-verksamheten inom ABB tillsammans med Capgemini", säger Sten Jakobsson, vd för ABB Sverige. "Capgemini har visat att de har såväl kompetensen som engagemanget för att leva upp till våra krav."

"Vi kommer att skapa stora besparingar åt ABB och Business Systems övriga kunder genom att utnyttja våra skalfördelar, globala leveransenheter och branschspecialiserade lösningar", säger Henrik Sund, ansvarig för outsourcing i Norden på Capgemini. "Vi räknar samtidigt med att etablera ett utvecklingscenter och ett applikationsförvaltningscenter i Västerås, där vi även kommer att leverera till befintliga Capgeminikunder".

Business Systems har starka affärssystemlösningar mot industrisektorn baserade på ledande affärssystem som exempelvis SAP och har konkurrenskraftiga erbjudanden inom moderna portallösningar och dokumenthantering. Dessutom finns en stor kompetens inom integration.

Avtalet förutsätter normal prövning av Konkurrensverket och bedöms träda i kraft den 1 september 2004.

Om Business Systems
Business Systems är idag leverantör av IT-tjänster - allt från projekt till vidareutveckling och underhåll. Leveransåtagandet omfattar hela livscykeln för IT-baserade lösningar. Enheten består idag av cirka 300 medarbetare, varav cirka 180 finns i Västerås, 40 i Huskvarna och 40 i Växjö. Övriga orter är Ludvika, Klippan, Norrköping och Malmö. Medarbetarna kommer att följa med till den nya ägaren och finnas kvar på sina nuvarande orter.

Om Capgemini
Capgemini är en av världens största leverantörer av konsult-, teknik- och outsourcingtjänster. Efter snart 40 år i branschen vet vi att det är sättet att samarbeta som skiljer framgång från misslyckande. Genom vår särskiljande samarbetsmetod hjälper vi våra kunder att nå mätbara resultat. Vi kallar det Collaborative Business Experience. Vi har 55 000 anställda över hela världen, varav cirka 1 500 i Sverige, och 2003 omsatte vi 5,8 miljarder euro. Aktien är noterad på Parisbörsen.

Om ABB
ABB (http://www.abb.com) är ledande inom kraft och automationsteknik. Våra lösningar förbättrar prestanda och minimerar miljöpåverkan för energiföretag och industrier. ABB-koncernens bolag verkar i mer än 100 länder och har ungefär 113 000 medarbetare runt om i världen.

För mer information kontakta:

Suzanne Lagerholm Presschef ABB
Tel: 021-32 32 32
E-post: press@se.abb.com

Malou Sjörin PR-chef, Marketing & Communication, Capgemini
Tel: 08-5368 4240 Mobil: 0709-24 59 88
E-post: malou.sjorin@capgemini.com

Senast uppdaterad 2004-06-24
  •   Avbryt
   • Twitter
   • Facebook
   • LinkedIn
   • Weibo
   • Skriv ut
   • e-post
  •   Avbryt
  seabb364 0837e7ac04b43356c1256ebd00226337